Opinii

„ALERTĂ!!”. Fantoma lui Ceauşescu bântuie prin Timişoara!

„Acesta e un mesaj primit! Dominic Fritz chiar ii crede prosti pe agricultori!!

ALERTĂ!!

legată de protesrul fermierilor din Timișoara ( autorizat de Dominiq Frirz). Marea majoritate a utilajelor/tractoarelor prezente aparțin entității Banat Agri Group ( fostă BHR Farming Group) , parte integrantă a Bardeau Holding România deținută de contele austriac Andreas von Bardeau ( descendent al casei de Habsburg). Bardeau Holding exploatează doar în Banat cca 1 mil. de ha. Au dus utilajele acolo, le-au parcat, le-au încuiat și au plecat. Practic nu e protest, e expoziție. Au ocupat locul adevăraților fermieri.” Am preluat, mai sus, mot à mot, un mesaj care a fost diseminat la greu, zilele trecute, pe mai toate grupurile de socializare. Nu insist pe faptul că e scris în „grapineză”, că doar una din caracteristicile de bază ale marilor „patrioţi” este continua ceartă cu limba română.

„Patrioţi” în schimb extrem de vigilenţi şi care, încă o dată, l-au demascat pe „veneticul” primar al Timişoarei. Dar să încep cu începutul acestei poveşti care a învârtoşat din nou suflarea „patriotică” şi suveranistă din oraş. Respectiva decizia primarului Fritz de-a autoriza mitingul fermierilor din centrul Timişoarei. E o poveste din ciclul „iar nu ai şapcă!”. Exact aceiaşi oameni care acum îl critică că a dat autorizaţia, l-ar fi acuzat şi dacă nu ar fi dat-o. Nimic nou sub soare. Evident că şi în partea cealaltă, simpatizanţii primarului care aplaudă gestul, găseau destule motive plauzibile dacă protestul nu era autorizat. De asemenea, Fritz este acuzat că a făcut un gest pur electoral şi populist. Nu ştiu câte voturi poate să-i aducă de la timişoreni faptul că a lăsat centrul Timişoarei ocupat de zeci de tractoare şi alte maşinării. Mai degrabă, nu. În schimb, mi se pare că a fost consecvent cu poziţia de-a aproba mitingurile de protest. Inclusiv împotriva sa, aşa cum a fost cel organizat joi de AUR, chiar în faţa primăriei.

Revenind la mesajul din start, poate nici nu contează că e un fake grosolan. În centru au fost mulţi fermieri din Timiş şi Arad, inclusiv celebrul Muscă din Curtici. Pe multe utilaje chiar sunt arborate steaguri tricolore. În schimb, xenofobia de peşteră şi-a dat iar în petec. La fel şi grobianismul. Într-un oraş care şi-a făcut renume din multiculturalism şi toleranţă. Dacă în loc de Bardeau era Mitică sau Vasile, toate lucrurile erau în regulă. Dar “vocea patriotului naţionale” i-a dat în vileag pe străinii care complotează împotriva ţărişoarei noastre. Ca pe vremuri „agenturili” demascate de Ceauşescu. Că doar Bardeau nu e de-al nostru, n-a mâncat salam cu soia.

Firma lui e însă înregistrată în România, nu e multinaţională, dar, e drept, cu acţionariat străin. Angajaţii firmei sunt români, iar impozitele şi toate taxele sunt plătite statului român. Firma se loveşte de exact aceleaşi probleme ca toate celelalte firme din domeniu: RCA dublat de la un an la altul, accize majorate la motorină etc. Şi asta la puţin timp după ce unele facilităţi au fost tăiate pentru agricultori. (Nu pot să mă pronunţ dacă această ultimă măsură a fost bună sau rea.) Atenţie, spre “ghinionul” lui Bardeau, el nu-și poate duce pământul în Austria. Dacă Muscă are dreptate când protestează, Bardeau de ce nu ar avea? Fiindcă nu e urmaş al dacilor liberi şi în sevraj alcoolic?

Nu în ultimul rând, trebuie observat că, în aceeaşi “alertă”, este menţionat faptul că Bardeau este descendent al Habsburgilor. Pe aceştia i-a “demascat” anul trecut chiar fostul primar, Rob(u) al AUR-ului, care observa vigilent că noile culori la autobuze sunt ale Casei de Habsburg. (Ulterior, acelaşi Robu a vorbit şi de steagul Germaniei, pentru ca în final să ajungă la concluzia că de fapt culorile vin de la steagul landului natal al lui Fritz, Baden-Württemberg.) Exact, “nenorociţii” aceia de Habsburgi care au adus civilizaţie aici, inclusiv prin strămutarea şvabilor, pentru ca astăzi să ne lăudăm că suntem cu totul altfel decât românii din sudul şi estul Carpaţilor. Cu excepţia celor din Bucovina, care tot datorită Habsburgilor sunt extrem de deranjaţi dacă le spui moldoveni, iar nu bucovineni. Dar când stafia lui Ceauşescu îţi dă întâlnire în fiecare noapte, toate acestea nu contează.

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

2 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

5 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

5 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

5 ore ago