Administratie

Viceprimarul Ruben Laţcău, atac la Enel în problema iluminatului stradal: “Pe lângă încasarea banilor pe facturi, compania trebuie să facă și investiții”

Primăria a demarat un amplu program de iluminat stardal, urmând să achiziţioneze aproape 3.000 de corpuri de iluminat economice ce vor fi montate pe 64 de străzi. Dar modernizările pe care le face Primăria nu pot acoperi lipsa de investiții în rețeaua publică a statului român concesionată către Enel, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău.

Rând pe rând, becurile vechi de pe stâlpii de iluminat, sunt înlocuite cu unele LED. După bulevarde mari, precum Aradului, Torontalului, Sever Bocu, Bogdăneștilor sau Cetății, este gata în proporție de 90% modernizarea sistemului de iluminat pe mai multe străzi din zona Calea Aradului Est, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău. Următoarele pe listă sunt alte 64 de străzi unde vor fi montate aproape 3.000 de corpuri de iluminat economice. Însă sceste eforturi trebuie sprjinite şi de Enel, spune Laţcău.

 “Există multe provocări în ceea ce privește iluminatul public în oraș, inclusiv zone în care întunericul persistă. Înțeleg îngrijorarea oamenilor, care ne și trimit sesizări. Soluțiile pentru problemele mari nu sunt însă în mâna Primăriei. Modernizările pe care le face Primăria nu pot acoperi lipsa de investiții în rețeaua publică a statului român concesionată către Enel, rețea de medie și joasă tensiune, care asigură iluminatul în toată Timișoara. Săptămânal sunt avarii și e nevoie ca, pe lângă încasarea banilor pe facturi, compania să facă și investiții, astfel încât oamenii să nu ajungă să folosească lanterna pe stradă. Dacă jumătate din Ronaț rămâne fără curent, e pentru că în rețeaua statului român, administrată de o firmă privată, a investit mai nimic”, a afirmat viceprimarul.

Dar nu asta e singura problemă, continuă Laţcău

“O altă problemă cu soluție în mâna companiei de electricitate: a instalat contoare inteligente dar pe care le-a programat după avize foarte vechi, unele din anii ’40. Noi facem verificări în teren, iar solicitările de a mări sporul de putere sunt onorate de către Primărie. Este obligația furnizorului de a face apoi ajustările necesare. Alte sesizări, precum cele înaintate de timișoreni care locuiesc pe străzile Marcel Iancu, Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Marginii, C-tin Vâlceanu, Ion Barbu și Neagu Djuvara, sunt adunate într-un singur un lot de intervenție, pe o zonă mai mare. În acest caz, Aradului Est. Iar pe cele 64 de străzi, dacă licitația decurge fără probleme, vom schimba etapizat lămpile vechi, începând din această vară”, a încheiat Laţcău.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago