„ALERTĂ!!”. Fantoma lui Ceauşescu bântuie prin Timişoara!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

„Acesta e un mesaj primit! Dominic Fritz chiar ii crede prosti pe agricultori!!

ALERTĂ!!

legată de protesrul fermierilor din Timișoara ( autorizat de Dominiq Frirz). Marea majoritate a utilajelor/tractoarelor prezente aparțin entității Banat Agri Group ( fostă BHR Farming Group) , parte integrantă a Bardeau Holding România deținută de contele austriac Andreas von Bardeau ( descendent al casei de Habsburg). Bardeau Holding exploatează doar în Banat cca 1 mil. de ha. Au dus utilajele acolo, le-au parcat, le-au încuiat și au plecat. Practic nu e protest, e expoziție. Au ocupat locul adevăraților fermieri.” Am preluat, mai sus, mot à mot, un mesaj care a fost diseminat la greu, zilele trecute, pe mai toate grupurile de socializare. Nu insist pe faptul că e scris în „grapineză”, că doar una din caracteristicile de bază ale marilor „patrioţi” este continua ceartă cu limba română.

„Patrioţi” în schimb extrem de vigilenţi şi care, încă o dată, l-au demascat pe „veneticul” primar al Timişoarei. Dar să încep cu începutul acestei poveşti care a învârtoşat din nou suflarea „patriotică” şi suveranistă din oraş. Respectiva decizia primarului Fritz de-a autoriza mitingul fermierilor din centrul Timişoarei. E o poveste din ciclul „iar nu ai şapcă!”. Exact aceiaşi oameni care acum îl critică că a dat autorizaţia, l-ar fi acuzat şi dacă nu ar fi dat-o. Nimic nou sub soare. Evident că şi în partea cealaltă, simpatizanţii primarului care aplaudă gestul, găseau destule motive plauzibile dacă protestul nu era autorizat. De asemenea, Fritz este acuzat că a făcut un gest pur electoral şi populist. Nu ştiu câte voturi poate să-i aducă de la timişoreni faptul că a lăsat centrul Timişoarei ocupat de zeci de tractoare şi alte maşinării. Mai degrabă, nu. În schimb, mi se pare că a fost consecvent cu poziţia de-a aproba mitingurile de protest. Inclusiv împotriva sa, aşa cum a fost cel organizat joi de AUR, chiar în faţa primăriei.

Revenind la mesajul din start, poate nici nu contează că e un fake grosolan. În centru au fost mulţi fermieri din Timiş şi Arad, inclusiv celebrul Muscă din Curtici. Pe multe utilaje chiar sunt arborate steaguri tricolore. În schimb, xenofobia de peşteră şi-a dat iar în petec. La fel şi grobianismul. Într-un oraş care şi-a făcut renume din multiculturalism şi toleranţă. Dacă în loc de Bardeau era Mitică sau Vasile, toate lucrurile erau în regulă. Dar “vocea patriotului naţionale” i-a dat în vileag pe străinii care complotează împotriva ţărişoarei noastre. Ca pe vremuri „agenturili” demascate de Ceauşescu. Că doar Bardeau nu e de-al nostru, n-a mâncat salam cu soia.

Firma lui e însă înregistrată în România, nu e multinaţională, dar, e drept, cu acţionariat străin. Angajaţii firmei sunt români, iar impozitele şi toate taxele sunt plătite statului român. Firma se loveşte de exact aceleaşi probleme ca toate celelalte firme din domeniu: RCA dublat de la un an la altul, accize majorate la motorină etc. Şi asta la puţin timp după ce unele facilităţi au fost tăiate pentru agricultori. (Nu pot să mă pronunţ dacă această ultimă măsură a fost bună sau rea.) Atenţie, spre “ghinionul” lui Bardeau, el nu-și poate duce pământul în Austria. Dacă Muscă are dreptate când protestează, Bardeau de ce nu ar avea? Fiindcă nu e urmaş al dacilor liberi şi în sevraj alcoolic?

Nu în ultimul rând, trebuie observat că, în aceeaşi “alertă”, este menţionat faptul că Bardeau este descendent al Habsburgilor. Pe aceştia i-a “demascat” anul trecut chiar fostul primar, Rob(u) al AUR-ului, care observa vigilent că noile culori la autobuze sunt ale Casei de Habsburg. (Ulterior, acelaşi Robu a vorbit şi de steagul Germaniei, pentru ca în final să ajungă la concluzia că de fapt culorile vin de la steagul landului natal al lui Fritz, Baden-Württemberg.) Exact, “nenorociţii” aceia de Habsburgi care au adus civilizaţie aici, inclusiv prin strămutarea şvabilor, pentru ca astăzi să ne lăudăm că suntem cu totul altfel decât românii din sudul şi estul Carpaţilor. Cu excepţia celor din Bucovina, care tot datorită Habsburgilor sunt extrem de deranjaţi dacă le spui moldoveni, iar nu bucovineni. Dar când stafia lui Ceauşescu îţi dă întâlnire în fiecare noapte, toate acestea nu contează.

 

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

vest a spus: (ianuarie 22nd, 2024 at 10:49 )

Sunt tot felul de personaje care-l eticheteaza pe Fritz pentru orice clipire din ochi. De la „lepra nazista” la ocultist, nu conteaza ce, dar trebuie sa arunce venin pe internet. O critica un pic mai civilizata ar fi mai eficienta, dar grota nu le iese din minte. Din pacate, e unul care dezamageste crunt prin comportament, patron HORECA, transporturi, fost comisionar vamal, etc., care si el face de ras limba romana, nu e din Timisoara, dar invoca mereu spiritul orasului, de parca e proprietatea familiei lui. De fapt, e conjudetean cu marele brunet din Bocsig, care a declarat orasul orice altceva, dar nu „campus monastiresc” (probabil pe placul conjudeteanului).

timișorean atent a spus: (ianuarie 22nd, 2024 at 11:29 )

Dl. Ino, habsburgii i-au strămutat pe șvabi nu pe sași! În rest OK!

ITist a spus: (ianuarie 22nd, 2024 at 12:05 )

Iarasi apare mentionat Robu in articolul lui Ino. Te-ai abtinut doua zile si ai rabufnit:) Banuiesc ca Robu si vaccinul sunt de vina pentru toate relelele.

Gâga a spus: (ianuarie 22nd, 2024 at 17:29 )

Eu sunt de acord cu protestul agricultorilor, îi susțin și mai ales sunt în asentimentul lor ca statul român, adică noi toată pulimea, să le plătească datoriile la bănci pentru tractoarele, combinele, utilajele, SUV urile și limuzinele de lux luate în leasing sau prin împrumuturi bancare.
In rest numai de bine și aștept cu interes ca la toamnă USR și Fritz să apară pe același bannere cu Simion și cu Șușoacă!

Stela Goia a spus: (ianuarie 25th, 2024 at 13:28 )

Protestul agricultorilor tebuie sa fie protestul tuturor.
Taranul , cel ce-ndura , n-are bani de dinti in gura .
De – ar munci ca-n Occident , n-are bani de detergent ,
La Iasi si Timisoara , in Brasov si Sighisoara
Si oriunde in toata tara inca mai avem
Mii de familii care isi spala copii cu solutie de spalat oile .Avem , cum ne reveleaza un preot de Cluj –
200 000 de copii care se culca cu stomacul gol.In fata acestui adevar iau Sabia de maner si dau cu ea pana la Cer ca sa crape draci si sfinti , poate imi voi iesi din minti si Hristosi si Dumnezei , poate voi scapa de ei.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top