Politica

AUR face protest pentru “salvarea sportului timişorean”. În spate se ascunde tot o dispută imobiliară

Lovindu-i grija pentru sportul timişorean, cei din AUR au anunţat organizarea unui protest pentru salvarea acestuia, în faţa primăriei. Numai că mitingul nu are nici cea mai mică legătură cu sportul timişorean, ci cu evacuarea decisă de instanţă pentru sala de fitness de la Sala Olimpia, ocupată ilegal de cinci ani.

AUR Timiş a anunţat, pe pagina de Facebook a organizaţiei, că se va “alătura” unui protest pentru “salvarea sportului timişorean”, organizat în faţa Primăriei Timişoara, joi, 18 ianuarie, de la ora 12.00.

“Sportul este una dintre cele mai importante activități în viața omului, indiferent de vârstă, statut social sau stare de sănătate! Alianța pentru Unirea Românilor Timiș se alătură joi, 18 ianuarie începând cu ora 12:00, în fața PMT, acțiunii pentru promovarea sportului în Timișoara inițiat de sportivii timișoreni care sunt supuși abuzului administrației locale timișorene: distrugerea bazei de canotaj, evacuarea sportivilor din Sala Olimpia, demolarea tuturor bazelor sportive!” a transmis AUR pe Facebook.

În fapt, AUR-iştii nu se “alătură” protestului, cererea pentru aprobarea mitingului fiind depusă la primărie chiar de discipolii lui George Simion. E adevărat, însă, iniţiativa îi aparţine fostului culturist Florin Teodorescu, cel care deţiune o sală de fitness în interiorul Sălii Olimpia. De altfel, mesajul AUR are un link spre o altă pagină care promovează mitingul şi unde se specifică faptul că eveniment găzduit de Clubul Sportiv Florin Teodorescu

Povestea sălii de fitness

Doar că pe Florin Teodorescu, implicit pe cei din AUR, nu soarta sportului timişorean îl mână în luptă. La fel ca la invocata bază de canotaj, în spatele căreia stăteau interesele imobiliare ale familiei lui Zaher Iskandarani, şi aici este aproximativ aceeaşi poveste. Miza, un spaţiu din Sala Olimpia, pe care îl avea închiriat Teodorescu pe firma S.C Body Building Fitness SRL. Firma a avut, inițial, un contract de închiriere pe trei ani care a fost, ulterior, prelungit cu încă 15 ani. Contractul a expirat la data de 31.08.2018, iar din 1 septembrie 2018, societatea ocupă abuziv imobilul. Valoarea chiriei, aceeaşi începând cu 2006, a fost de 1.600 de euro/lună și a inclus utilitățile.

Povestea este şi mai interesantă dacă cumva fostul primar Nicolae Robu şi apropiaţii săi vor sări, şi de această dată, să “apere sportul timişorean”. Astfel, în 2014, Primăria condusă de Robu a încercat să-l evacueze pe Teodorescu din sală, fiindcă avea alţi doritori. În mare pripă, în doar 23 de zile, organizează o licitaţie cu dedicaţie. Câştigă firma Biogerm, deţinută de Cristian Patițoiu, fratele lui Bogdan Patițoiu, pe atunci iubitul celebrei Sanda Greblă, consiliera personală a primarului Nicolae Robu la acea vreme. (De altfel, cei doi fraţi erau asociaţi în alte firme.) Despre Sanda Greblă nu sunt multe de spus, făcea absolut tot ce dorea pe vremea lui Robu, ulterior fiind recuperată de administraţia Fritz pe motiv de votul lui Raul Ambruş, „urmaşul” lui Patiţoiu. Lui Robu nu i s-a părut ciudat atunci că această firmă avea ca obiect de activitate „lucrări de pregătire a terenului” şi avea legături ce cea cătreria nu-i putea refuiza nimic. Ghinion însă pentru Robu&Greblă, Teodorescu a dat în judecată Primăria pentru simulacrul de licitaţie, obţinând câştig de cauză în 2015. Atunci când instanţa i-a prelungit contractul până în 2018.

Numai că de atunci, Teodorescu nu mai are nicio bază legală pentru a sta în sală. Prima notificare prealabilă de eliberare și predare a imobilului ocupat fără drept a fost transmisă de către Primăria Timișoara în luna aprilie 2023 și, întrucât firma nu s-a conformat obligației, o nouă notificare a fost transmisă la 1 august 2023. Cum nici de această dată Teodorescu nu a părăsit sala, Primăria l-a dat în judecată, câştigând în prima instanţă, care a decis evacuarea sălii. Teodorescu a făcut recurs, în curs de judecare, dar în acelaşi timp şi-a băgat firma în insolvenţă. (Practică la care au apelat şi alţi “evacuaţii” ai primăriei.) Aşadar, cam asta e reala miză a protestului AUR pentru “salvarea sportului timişorean”, un spaţiu ocupat ilegal din Sala Olimpia. E adevărat, cel puţin acolo se făcea ceva sport, spre deosebire de bazele amintite în motivele protestului, transformate în cluburi.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

5 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

6 ore ago