Politica

AUR-iştii s-au dat în petec la „salvarea sportului timişorean”. Se încearcă soluţii pentru Florin Teodorescu, dar nu în Sala Olimpia

Sub pretextul „salvării sportului timişorean”, filiala AUR Timiş a organizat un miting de protest în faţa Primăriei Timişoara. În fapt, AUR-iştii s-au lipit de nemulţumirea fostului culturist Florin Teodorescu, obligat să evacueze spaţiul pe care-l deţine la sala Olimpia, fără contract de mai bine de cinci ani.

Câteva zeci de AUR-işti s-au adunat, astăzi, în faţa Primăriei Timişoara, după ce i-a lovit brusc grija pentru sportul timişorean. Ei şi-au anunţat încă din ziua precedentă susţinerea pentru „sportivii timișoreni care sunt supuși abuzului administrației locale timișorene: distrugerea bazei de canotaj, evacuarea sportivilor din Sala Olimpia, demolarea tuturor bazelor sportive!”. În fapt, cererea pentru aprobarea mitingului a fost depusă la primărie chiar de cei din AUR. E adevărat, însă, iniţiativa îi aparţine fostului culturist Florin Teodorescu, cel care deţine o sală de fitness în interiorul Sălii Olimpia, pe care trebuie să o evacueze, potrivit unei sentinţe judecătoreşti. De altfel, firma lui Teodorescu nu mai are contract de cinci acolo, lucru recunoscut chiar de el.

„Inclusiv cealaltă administraţie m-a dat în judecată. Eu nu plătesc chirie de patru ani”, a admis Teodorescu, adăugând că nu are contract de „aproximativ patru ani”. Sunt însă mai bine de cinci ani de fapt, din 1 septembrie 20123

În mijlocul protestatarilor a coborât şi viceprimarul Ruben Laţcău, care a vorbit cu Florin Teodorescu.

„Sunt două probleme. În primul rând, Sala Olimpia nu are aviz ISU. Cât timp este ocupat holul şi nu se poate circula, sala nu va putea fi avizată ISU şi nu se vor putea desfăşura competiţii internaţionale. Sala de fitness funcţionează într-un hol. A doua problemă este că nu e contract acolo de cinci ani. Noi nu putem să prelungim contractul”, a spus Laţcău.

Conversaţia dintre cei doi au fost perturbată de cei din AUR, care au făcut scandal, astfel că Laţcău a continuat discuţia cu reprezentanţi ai sportivilor în într-o sală din primărie.

„Încercăm să găsim o soluţie pentru Teodorescu, dar în niciun caz în Sala Olimpia”, a declarat Lațcău pentru deBanat.

A doua bază sportivă despre care s-a discutat a fost cea a canotorilor de la Club Sportiv Banatul Timişoara. În spatele acestui club se ascundeau însă interesele imobiliare ale familie lui Zaher Iskandarani, infractor urmărit internaţional. Şi aici, reprezentanţii primăriei încearcă să găsească o soluţie, fiind în discuţie clădirea rămasă în picioare pe malul Begăi, după demolările ca au avut loc anul trecut.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor
Tags: aurproteste

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

O oră ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

4 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

6 ore ago