Administratie

Consiliul Judeţean face o scenă plutitoare pe lacul de la Muzeul Satului. Aici va avea loc Flight Festival

Consiliul Județean Timiș intenționează să solicite o finanțare europeană, pe programul de colaborare transfrontalieră Interreg România – Ungaria, în vederea amenajării pe lacul de la Muzeul Satului Bănățean, a unei scene plutitoare.

Coincidență sau nu, organizatorii Flight Festival numai ce au anunțat că vor muta evenimentul de la Cioca la muzeu. Vineri, după dispute aprige, dar fără influențe asupra proiectului, consilierii județeni au aprobat depunerea cererii de finanțare, în cadrul unui plen extraordinar.

Amfiteatrul cultural transfrontalier este definiția pompoasă a proiectului, iar ”nașterea” sa are loc după dispute în cadrul ședinței de plen. Mai mulți consilieri județeni, de la PSD, au cerut tot felul de amănunte despre proiect. Au cerut date despre intabulări, studii de fezabilitate, aprobări, etc. Li s-a explicat că este doar aprobarea depunerii cererii de finanțare și nu despre proiect în sine.

Dar dacă se aprobă cererea de finanțare și aleșii nu sunt de acord cu studiul de fezabilitate?, s-a întrebat și precedentul președinte al CJT, Călin Dobra. Cert este că proiectul a fost aprobat și acum se pot cere bani.

Ședința a fost condusă ce Cristian Moș, vicepreședintele USR al CJT, el fiind trimis să fie ”carne de tun” în fața atacului din partea social-democraților. Aceasta în timp ce vicepreședintele liberal, Alexandru Proteasa, și președintele CJ Timiș, Alin Nica, ar fi fost online prezenți, după cum spunea social-democratului Nicu Bădina.

Parteneri ai proiectului sunt Consiliul Județean Timiș și Muzeul Satului Bănățean. Ar urma să se realizeze o scenă plutitoare pe lacul amenajat în cadrul muzeului.

Finanțarea se va asigura prin programul de colaborare transfrontalieră Interreg România-Ungaria 2021-2027. Pe partea maghiară partener ar urma să fie Primăria Csongrad din Ungaria, cu CJT lider de proiect. Bugetul va fi de 2,8 milioane de euro, durata de execuție fiind de 30 de luni.

”Insula” plutitoare va avea 240 de metri pătrați, se va amenaja o zonă de gradene cu 1000 de locuri și 500 de locuri de stat în picioare, plus alei perimetrale, a spus a Aurica Zamfiroiu, de la Direcția de dezvoltare sustenabilă și investiții a CJ Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

9 minute ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

22 de minute ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

14 ore ago