Consiliul Județean Timiș intenționează să solicite o finanțare europeană, pe programul de colaborare transfrontalieră Interreg România – Ungaria, în vederea amenajării pe lacul de la Muzeul Satului Bănățean, a unei scene plutitoare.
Coincidență sau nu, organizatorii Flight Festival numai ce au anunțat că vor muta evenimentul de la Cioca la muzeu. Vineri, după dispute aprige, dar fără influențe asupra proiectului, consilierii județeni au aprobat depunerea cererii de finanțare, în cadrul unui plen extraordinar.
Amfiteatrul cultural transfrontalier este definiția pompoasă a proiectului, iar ”nașterea” sa are loc după dispute în cadrul ședinței de plen. Mai mulți consilieri județeni, de la PSD, au cerut tot felul de amănunte despre proiect. Au cerut date despre intabulări, studii de fezabilitate, aprobări, etc. Li s-a explicat că este doar aprobarea depunerii cererii de finanțare și nu despre proiect în sine.
Dar dacă se aprobă cererea de finanțare și aleșii nu sunt de acord cu studiul de fezabilitate?, s-a întrebat și precedentul președinte al CJT, Călin Dobra. Cert este că proiectul a fost aprobat și acum se pot cere bani.
Ședința a fost condusă ce Cristian Moș, vicepreședintele USR al CJT, el fiind trimis să fie ”carne de tun” în fața atacului din partea social-democraților. Aceasta în timp ce vicepreședintele liberal, Alexandru Proteasa, și președintele CJ Timiș, Alin Nica, ar fi fost online prezenți, după cum spunea social-democratului Nicu Bădina.
Parteneri ai proiectului sunt Consiliul Județean Timiș și Muzeul Satului Bănățean. Ar urma să se realizeze o scenă plutitoare pe lacul amenajat în cadrul muzeului.
Finanțarea se va asigura prin programul de colaborare transfrontalieră Interreg România-Ungaria 2021-2027. Pe partea maghiară partener ar urma să fie Primăria Csongrad din Ungaria, cu CJT lider de proiect. Bugetul va fi de 2,8 milioane de euro, durata de execuție fiind de 30 de luni.
”Insula” plutitoare va avea 240 de metri pătrați, se va amenaja o zonă de gradene cu 1000 de locuri și 500 de locuri de stat în picioare, plus alei perimetrale, a spus a Aurica Zamfiroiu, de la Direcția de dezvoltare sustenabilă și investiții a CJ Timiș.
Comentarii prin facebook