Politica

Dominic Fritz despre scandalul premiului acordat Maiei Sandu: ”Faptul că ne atacă Rusia pentru acest semn de solidaritate îmi confirmă că Timişoara este pe drumul cel bun”

Alegerea Maiei Sandu ca primă laureată a premiului „Timişoara pentru valori europene” a fost foarte bună, afirmă primarul Dominic Fritz, şi arată că Timişoara este pe drumul cel bun. Această concluzie i-a fost întărită lui Fritz după ce Timişoara a apărut, datorită acestui premiu, pe un cont oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

La puţin timp după decernarea Premiului „Timişoara pentru valori europene” preşedintei Republica Moldova, Maia Sandu, a început un întreg scandal pe marginea banilor ofertaţi împreună cu distincţia menţionată. Startul a fost dat pe un cont oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, acolo unde s-au făcut referi negative despre acrest demers. Imediat atât Fritz, cât şi Maia Sandu au fost supuşi unei campanii denigratoare în presă şi pe reţele de socializare, atât în ţară, inclusiv Timişoara, cât şi în Moldova. Dominic Fritz a povestit dedesubturile acestor atacuri, care i-au dovedit că alegerea Maiei Sandu a fost foarte bună.

„Maia Sandu a venit la Timişoara şi a susţinut un discurs în care a fost foarte critică la adresa Rusiei, a spus foarte clar că este o ameninţare reală, a povestit ce încercări de destabilizare au făcut ruşii în Republica Moldova. Cumva cu acest premiu am vrut să subliniem că timişorenii sunt alături de ea, sunt alături de Republica Moldova. Imediat au sărit ruşii în sus, au publicat o poză cum înmânez acest premiu Maiei Sandu, au început să o atace. Imediat au apărut în diferite publicaţii tot felul de discuţii pentru că premiul este dotat cu 30.000 de euro, cum sunt de altfel foarte multe premii de acest gen, de anvergură, dotate cu sume de bani tocmai ca să arate mai mult decât doar o diplomă”, a declarat Fritz.

De menţionat că, deşi banii nu au fost viraţi, cozile de topor, multe din Timişoara, au început o campanie extrem de critică la adresa Maiei Sandu, dar şi a lui Fritz

„Noi încă nu am virat aceşti bani. Dar deja sunt discuţii şi Maia Sandu şi pentru asta e atacată. Pentru mine toată discuţia asta şi mai ales atacul Rusiei dovedeşte cât de bine aleasă a fost Maia Sandu ca primă laureată a acestui premiu. Este extrem de curajoasă, în condiţiile în care Republica Moldova este foarte vulnerabilă, nu este în Uniunea Europeană, încă nu este în NATO, războiul Rusiei este la graniţă, în Ucraina, şi faptul că ne atacă Rusia pentru acest semn de solidaritate faţă de Maia Sandu şi Republica Moldova îmi confirmă că Timişoara este pe drumul cel bun, că Timişoara în continuare se luptă cu cine trebuie, că Timişoara arată că este curajoasă şi că nu a uitat valorile sale de libertate şi democraţie, pentru care aici au murit oamenii la Revoluţie”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

10 minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

22 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago