Administratie

Dominic Fritz: “În toată istoria orașului primăria nu a investit mai mulți bani într-un singur an ca în 2023”

În 2023 s-au făcut investiţii de 635 de milioane de lei în Timişoara, afirmă primarul Dominic Fritz. Ca o comparaţie, în ultimii şase ani ai administraţiei Robu, s-au investit cumulat 645 milioane de lei. Fritz spune că a reuşit acest lucru prin înlocuirea bufoneriei şi cultului personalităţii cu seriozitatea şi munca în echipă.

 “Cifra care contează: 635 de milioane de lei, investiți în dezvoltarea Timișoarei în anul ce s-a încheiat. Pe lângă succesul Capitalei Culturale, echipa mea din Primărie a reușit anul trecut să bată propriul nostru record din 2022. În toată istoria orașului primăria nu a investit mai mulți bani într-un singur an ca în 2023”, a transmis Dominic Fritz.

El arată şi principalele obiective în care au fost investiţi aceşti bani.

 “Banii se văd pe Cetății, Bogdăneștilor, Vidrighin, Solventul, dar și în înnoirea flotei de transport, în construcția a 84 de săli de clasă noi, în cinematografe reabilitate și în blocuri eficientizate energetic, în clinicile noi de Balneo și ORL. Investiții pe care le-am finalizat sau le vom finaliza anul acesta”, arată Fritz.

Edilul face şi unele comparaţii cu administraţia Robu, arătând că în ultimii şase ani ai acesteia s-au investit cumulat 645 milioane de lei, respective cu doar 10 milioane mai mult decât în 2023. Fritz nu pierde prilejul de-a ataca mistificările fostului edil.

“Mașina de propagandă a fostului primar pierzător și mincinos o să vă spună că doar am mâncat meniul gătit înainte. Adevărul e că pentru a ajunge la acest rezultat am trecut prin trei ani de reformă, de blocaje depășite, de schimbat directori numiți politic sau slugarnici cu oameni aduși din mediul privat sau promovați din sectorul public pentru a face performanță. Am reușit cu seriozitate în loc de bufonerie, cu muncă în echipă în loc de cult al personalității în jurul primarului inginer suprem. Sutele de licitații și de contracte semnate și urmărite de mine și echipa mea au creat acest rezultat. Sunt mândru de echipa pe care am construit-o la Primărie și mulțumesc tuturor celor care au contribuit să investim în viitorul orașului. Timișoara se mișcă”, a încheiat Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

14 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

16 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

16 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago