Dominic Fritz: “În toată istoria orașului primăria nu a investit mai mulți bani într-un singur an ca în 2023”

În 2023 s-au făcut investiţii de 635 de milioane de lei în Timişoara, afirmă primarul Dominic Fritz. Ca o comparaţie, în ultimii şase ani ai administraţiei Robu, s-au investit cumulat 645 milioane de lei. Fritz spune că a reuşit acest lucru prin înlocuirea bufoneriei şi cultului personalităţii cu seriozitatea şi munca în echipă.

 “Cifra care contează: 635 de milioane de lei, investiți în dezvoltarea Timișoarei în anul ce s-a încheiat. Pe lângă succesul Capitalei Culturale, echipa mea din Primărie a reușit anul trecut să bată propriul nostru record din 2022. În toată istoria orașului primăria nu a investit mai mulți bani într-un singur an ca în 2023”, a transmis Dominic Fritz.

El arată şi principalele obiective în care au fost investiţi aceşti bani.

 “Banii se văd pe Cetății, Bogdăneștilor, Vidrighin, Solventul, dar și în înnoirea flotei de transport, în construcția a 84 de săli de clasă noi, în cinematografe reabilitate și în blocuri eficientizate energetic, în clinicile noi de Balneo și ORL. Investiții pe care le-am finalizat sau le vom finaliza anul acesta”, arată Fritz.

Edilul face şi unele comparaţii cu administraţia Robu, arătând că în ultimii şase ani ai acesteia s-au investit cumulat 645 milioane de lei, respective cu doar 10 milioane mai mult decât în 2023. Fritz nu pierde prilejul de-a ataca mistificările fostului edil.

“Mașina de propagandă a fostului primar pierzător și mincinos o să vă spună că doar am mâncat meniul gătit înainte. Adevărul e că pentru a ajunge la acest rezultat am trecut prin trei ani de reformă, de blocaje depășite, de schimbat directori numiți politic sau slugarnici cu oameni aduși din mediul privat sau promovați din sectorul public pentru a face performanță. Am reușit cu seriozitate în loc de bufonerie, cu muncă în echipă în loc de cult al personalității în jurul primarului inginer suprem. Sutele de licitații și de contracte semnate și urmărite de mine și echipa mea au creat acest rezultat. Sunt mândru de echipa pe care am construit-o la Primărie și mulțumesc tuturor celor care au contribuit să investim în viitorul orașului. Timișoara se mișcă”, a încheiat Fritz.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Jack a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 11:30 )

Joac-o pe-asta, Robule!

Like Gătaia a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 11:38 )

Stai jos, ești un eșec la furat!!! Leprele de pui staliniști erau mai competente! Homosexualii lui Robu sunt mai suveraniști! Etc. etc. etc.

Pavel a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 12:27 )

Cum să conteze câți bani ai cheltuit mai mult decât ce ai cumpărat pe ei?
635 nu e cifră
Toate proiectele enumerate datează de pe vremea înjuratului de Robu. E ce a reușit să implementeze echipa zurli în anii ăștia de conducere. Restul banilor pierduți contează.

@Like Gataia a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 12:50 )

Tocmai ce ai fost scapat de la ospiciu? Voi ce așteptați de la un om bătrân cum e Robu? Sa se lupte pentru un viitor al Timisoarei? El are un un orizont limitat, deci interesul lui e sa se capatuiasca, eventual paranoic cum este, sa demonstreze timișorenilor ca el e cel mai cel. În 8 ani a avut timp sa demonstreze. Gata Robule! Stai la pensie, unde ești deja de câțiva ani.

Gabriel a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 13:23 )

Așa cum la Cluj, clujenii aleg numai…. In ultimii 30 de ani, Funar și Boc. Niște râsuri de oameni. Așa și la Timișoara. Ăla din nainte (Robu) ziceai că e lăutar. De Fritz ce să zic?? Neica nimeni pe pământ. În Germania mătura străzile. Aici face investiții. Nu ne mai facem bine!

Stefanel a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 13:51 )

Toate sunt proiecte mostenite, super primarie de la voi ceva? In afara de schela de constructii din centru.

dan a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 14:06 )

Administratia USR e clar ca vine cu un suflu nou si mai sanatos decat vechea administratie a lui Robu care era cu o gramada de pile mufate la bugetul local. Robu si-a atins limitele atat pe plan administrativ (prea putine investitii, prea mult buget pt functinare), cat si pe plan politic (influenta aproape 0 la bucuresti in cercul inalt al partidului, ca dovada 0 sprijin central pt proiectele orasului). Fritz are discurs public si reprezinta orasul in fata delegatiilor straine impecabil. Si asta contureaza imaginea Timisoarei ca oras modern, cu privirea la viitor si in atentia investitorilor.

Stefanel a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 16:23 )

Tot eu, din bani publici e usor sa cheltui dar sa atragi fonduri si sponsorizari e arta.Asta trebuie sa faca un primar apoi poate sa se faleasca pana atunci …..

ITist a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 17:11 )

Asta este un nou articol din categoria „nutret pentru idioti”. Norocul nostru este ca nu mai exista multi astfel de idioti dispusi sa voteze fanatic pe acest individ nefericit pe nume Fritz. Pai dragi concitatini, daca intradevar acel grafic este real atunci de ce nu se vede nimic (dar absolut nimic) in realitatea care ne inconjoara? Asa ca domnul Fritz, astept cu interes alegerile ca sa ma prezint la vot si sa votez impotriva ta, mai exact voi vota cu cel mai bine plasat contracandidat al tau…fie el Robu!

Jack a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 18:28 )

Fritz, de fapt esti un esec. Unde e ma Pasajul Solventul? Arata un pod nou, o parcare noua, o sala noua de sport facuta de voi in 3 ani si 4 luni? Arata ma incapabilule ceva! Impostor si mincinos, asta esti Fritz!

KROKO a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 18:36 )

Da, mostenirile sunt SUPER!!! Cat despre cele proprii: Schellla si bazinul olimpic USZODA,ca sa nu mai vorbim de turnul de apa si Multiplexul= adevarata lovitura in plex!!!

Gugu Traian a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 18:39 )

Poate ca baiatu(Herr Primar0 nu ar fi baiat rau,dar a avut un mare ghinion, nimerind la userei !

Xxx a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 19:35 )

Graficul galben, Robu 2 (2016-2020) , reprezintă investițiile făcute după proiectele mostenite de la Robu 1 (2012-2016) , nu ? Ceva de speriat, orice numai sa nu acceptam ca Robu a blocat orașul timp de 8 ani și a fost un edil extrem de slab. (un fel de Funar de Timișoara, mai nou)

@IT-ist a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 22:56 )

Lucrezi în IT din 1983, așa-i?

@Gogu-Gâgă-Gugu-Kroku-Kroki-Polu-Poli-Jack golgheterul etc. a spus: (ianuarie 5th, 2024 at 23:04 )

Alta-i viața la deBanat în an electoral: trollire uselistă la greu!!!
Un sfat care rămâne mereu de actualitate:
M A I D I D S P E R S A Ț I B Ă I E Ț I, M A I D I S P E R S A Ț I !!!

gică a spus: (ianuarie 6th, 2024 at 00:09 )

asta e nesimțire useristă dusă la maxim. oricât vă scremeți toată lumea știe, inclusiv ăia care vă susțin, că toate astea se datorează fostului primar

Vddd a spus: (ianuarie 6th, 2024 at 05:46 )

A facut Fritz o lae! Ca nu se vede mai nimic in Timisoara de 3 ani! Ce a facut? Marsuri de homosexuali, aia a facut

Cpc a spus: (ianuarie 7th, 2024 at 11:23 )

@vddd
Eu zic sa reformulezi din „o facut Fritz o lae” in „lo facut Fritz pe Lae”. Si il face si a doua oara pe pletea

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Top