Social

În refugiile STPT se vor instala 11 stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice

Autobuzele electrice care circulă pe străzile din Timișoara vor avea la dispoziție 11 stații de încărcare rapidă. Primăria Timișoara a semnat contractul pentru instalarea a 11 stații de încărcare rapidă. Încă 4 stații suplimentare vor fi instalate într-un lot separat la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița.

Această investiție reprezintă un pas important pentru promovarea mobilității durabile și a reducerii impactului asupra mediului în municipiul Timișoara. Noile autobuze electrice contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului în Timișoara, eficientizând operarea noilor autobuze electrice. La stațiile rapide încărcarea durează aprox 40-50 minute, iar la cele normale, de acum, durează 4-5 ore. De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte 10 minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu.

Locațiile stațiilor de încărcare vor fi Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – 1 bucată; Capăt de linie Zona Industrială Freidorf pe strada Paul Morand – 1 bucată; Capăt de linie Calea Șagului – 3 bucăți; Sensul giratoriu de la AEM – 2 bucăți; Strada Oituz (ambele sensuri) – 2 bucăți; Stația de la Poștă – 2 bucăți

Valoarea totală a investiției este de 2.787.313,21 lei (fără TVA), iar firma câștigătoare a contractului este XELA-INSTAL SRL. Execuția se va finaliza în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

Primăria Timișoara beneficiază de 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene în cursul anului 2023, proiect derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

28 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

40 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago