Social

Rectorul UVT merge înainte cu proiectul universității unice a Timișoarei. Un prim pas, aproape de realizare

Paşi concreţi în direcţia corectă. Ideea unei universități metropolitane unice, care să includă toate cele patru universități existente în prezent în Timișoara merge mai departe.

Subiectul rămâne în continuare o prioritate pentru rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea. El spune că ideea a fost inclusă chiar și în pogramul managerial cu care a candidat pentru un nou mandat de rector.

El spune că e dispus chiar să renunțe la obținerea unui post de rector al viitoarei universități metropolitane, special pentru a evita ”orgoliile” colegilor de la celelalte trei universități.

”În programul de management cu care am candidat pentru funcția de rector, fac referire la universitatea metropolitană, este un proiect vizionar în care cred si voi lupta în continuare. M-am uitat și la colegii rectori care au obținut un nou mandat, dar nu prea am văzut nimic pe aceasta temă. Împreună cu colegii de la UVT ne-am asumat că e un proiect important pentru Timișoara. Voi milita pentru el, e principalul obiectiv pentru care sunt dispus să pun mandatul meu pe masă, cedez poziția pentru oricine dorește. Voi milita în continuare pe acest subiect cu universitățile din Timișoara pentru a transforma un vis în realitate”, a declarat Marilen Pirtea.

Un prim pas în sensul universității metropolitane ar putea fi făcut în curând. ”Există o universitate care pare dispusă să rezolve această unire şi aşteptăm cu încredere următoarele discuţii”, a mai spus Pirtea.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago