Primăria Timişoara

Lucrările de reabilitare a grădiniței din zona Tipografilor au fost finalizate/FOTO

Copiii care merg la Grădinița PP33 din zona Tipografilor vor avea parte de condiții educaționale mai bine. Clădirea care o găzduiește a beneficiat de o reabilitare completă și o extindere a numărului de clase.

Lucrările au fost realizate, în cea mai mare parte, cu fonduri europene, dar și cu sume de la bugetul local al Timișoarei.

Aici am avut o situație similară cu multe alte grădinițe și școli din oraș, unde clădirea era veche și nu era izolată termic și mulți ani au fost probleme cu temperatura în clase. Mă bucur că am reabilitat termic clădirea și că am rezolvat această problemă. Aceeași soluție o avem în lucru la alte cinci școli și grădinițe din Timișoara și pentru încă cinci avem finanțare europeană asigurată și după ce finalizăm documentația tehnică urmează lucrările de modernizare și termoizolare a clădirilor”, conform primarului Dominic Fritz.

La Grădinița PP33 s-au realizat lucrări de termoizolare exterioară cu vată bazaltică, precum și de extindere a capacității spațiilor de învățământ. Au fost reabilitate șase săli de clasă, au fost construite trei săli de clasă noi, precum și un cabinet medical și o nouă sală de sport.

Clădirea este dotată cu mobilier, inclusiv pentru dormitoarele necesare programului prelungit. Bucătăria și sala de mese au fost modernizate, cu respectarea tuturor măsurilor pentru siguranța copiilor cerute prin lege.

Este o investiție absolut necesară și mă bucur de sprijinul primăriei în acest proiect. Avem condiții bune, părinții sunt mulțumiți și putem avea mai bine grijă de copii. Sala mare o folosim preponderent pentru sport dar și pentru alte activități. De exemplu, nu mai trebuie să închiriem un spațiu pentru festivități. Ne-am implicat la fiecare pas și am colaborat bine ca să ne asigurăm că proiectul răspunde nevoilor celor mici. Chiar picturile de pe pereții din grădiniță au fost făcute de o colegă împreună cu fiica ei. Mai avem de obținut acum un aviz și vom putea introduce grupe noi anul acesta, pentru că sunt mulți părinți care ar dori să își aducă copiii la noi”, transmite directoarea Angela Borlovan.

Odată ce vremea va permite, Primăria Timișoara va amenaja curtea interioară a grădiniței cu sprijinul echipelor sale de spații verzi. Vor fi plantați arbuști și va fi semănat trifoi alb.

Lucrările aferente proiectului „Grădinița PP33 – Extindere grădiniță existentă în regim de înălțime P+1E+M, reparații și reabilitare termică corp existent” au fost realizate de firma Zitico SRL. Valoarea finală a investiției este de 4.352.023 lei, din care 3.817.063 lei fonduri europene.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

2 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

3 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

4 ore ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

4 ore ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

4 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

6 ore ago