Administratie

O nouă licitație pentru proiectul drumului Moșnița Veche – Giroc

Consiliul Județean Timiș întâmpină dificultăți în reabilitarea uneia dintre ultimele bucăți din centura alternativă de ocolire a Timișoarei, formată din drumuri județene, pe care o realizează de câțiva ani. Pentru porțiunea dintre Moșnița Veche și Giroc instituţia fost nevoită să lanseze o nouă licitație pe SEAP, pentru a completa documentația existentă.

Firma care a câștigat deja licitația pentru proiectare a anunțat că sunt anumite părți ale proiectului pe care nu le poate realiza. Din acest motiv a fost lansată o nouă licitație ”parțială”, pentru care se alocă alți bani.

„Beneficiarul doreşte contractarea de Servicii suplimentare la contractul de servicii nr. 132/32659/ 31.12.2021: Elaborarea documentației tehnico-economice – fazele – Studiu de Fezabilitate și Proiect tehnic – privind investiția ”Modernizare DJ 595D Moșnița Veche – Giroc” În vederea implementării obiectivului de investiție, este necesară soluționarea următoarelor aspecte: Până la acestă dată, au fost obținute parțial avizele/acordurile/autorizațiile necesare conform Certificatului de Urbanism nr. 28/04.12.2020 (prelungit până la data de 03.12.2023), pus la dispoziție de către beneficiar. Proiectantul de specialitate S.C. IRICONSTRUCT S.R.L. este în imposibilitatea de executare completă a uneia dintre obligațiile contractuale, anume obligația de a presta „Alte studii de specialitate solicitate de către emitenții avizelor/acordurilor (studiu arheologic, studiu de trafic ș.a.)”, (…) În concret, este vorba despre faptul că, pe de o parte, emitenții diverselor avize și acorduri impuse prin Certificatul de urbanism – responsabili cu administrarea unor rețele edilitare în amplasamentul lucrării ce face obiect al contractului dintre părți (apă – canal, gaz, telecomunicații, curent electric – rețea înaltă, joasă și medie tensiune) – condiționează emiterea avizelor/ acordurilor de efectuarea unor studii de coexistență/ relocare/ protejare și proiecte tehnice de execuție pentru fiecare specialitate în parte. Realizarea respectivelor studii și proiecte implică punerea la dispoziție a serviciilor unor prestatori de specialitate (autorizați/agreați conform prevederilor legale pentru domeniile respective) și costuri neanticipate, neprevăzute în cadrul documentației de atribuire și neofertate”, se arată în dosarul de licitație.

Serviciile vor fi prestate de către operatori de specialitate, care dețin toate atestatele și autorizațiile necesare, conform cerințelor impuse de către deținătorii de utilități publice.

Pentru acest ”plus”, CJT alocă 450.000 de lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

8 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

8 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

9 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

9 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

10 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

13 ore ago