Consiliul Județean Timiș întâmpină dificultăți în reabilitarea uneia dintre ultimele bucăți din centura alternativă de ocolire a Timișoarei, formată din drumuri județene, pe care o realizează de câțiva ani. Pentru porțiunea dintre Moșnița Veche și Giroc instituţia fost nevoită să lanseze o nouă licitație pe SEAP, pentru a completa documentația existentă.
Firma care a câștigat deja licitația pentru proiectare a anunțat că sunt anumite părți ale proiectului pe care nu le poate realiza. Din acest motiv a fost lansată o nouă licitație ”parțială”, pentru care se alocă alți bani.
„Beneficiarul doreşte contractarea de Servicii suplimentare la contractul de servicii nr. 132/32659/ 31.12.2021: Elaborarea documentației tehnico-economice – fazele – Studiu de Fezabilitate și Proiect tehnic – privind investiția ”Modernizare DJ 595D Moșnița Veche – Giroc” În vederea implementării obiectivului de investiție, este necesară soluționarea următoarelor aspecte: Până la acestă dată, au fost obținute parțial avizele/acordurile/autorizațiile necesare conform Certificatului de Urbanism nr. 28/04.12.2020 (prelungit până la data de 03.12.2023), pus la dispoziție de către beneficiar. Proiectantul de specialitate S.C. IRICONSTRUCT S.R.L. este în imposibilitatea de executare completă a uneia dintre obligațiile contractuale, anume obligația de a presta „Alte studii de specialitate solicitate de către emitenții avizelor/acordurilor (studiu arheologic, studiu de trafic ș.a.)”, (…) În concret, este vorba despre faptul că, pe de o parte, emitenții diverselor avize și acorduri impuse prin Certificatul de urbanism – responsabili cu administrarea unor rețele edilitare în amplasamentul lucrării ce face obiect al contractului dintre părți (apă – canal, gaz, telecomunicații, curent electric – rețea înaltă, joasă și medie tensiune) – condiționează emiterea avizelor/ acordurilor de efectuarea unor studii de coexistență/ relocare/ protejare și proiecte tehnice de execuție pentru fiecare specialitate în parte. Realizarea respectivelor studii și proiecte implică punerea la dispoziție a serviciilor unor prestatori de specialitate (autorizați/agreați conform prevederilor legale pentru domeniile respective) și costuri neanticipate, neprevăzute în cadrul documentației de atribuire și neofertate”, se arată în dosarul de licitație.
Serviciile vor fi prestate de către operatori de specialitate, care dețin toate atestatele și autorizațiile necesare, conform cerințelor impuse de către deținătorii de utilități publice.
Pentru acest ”plus”, CJT alocă 450.000 de lei.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…