Social

Parcul tematic de la Moșnița, care va reprezenta în miniatură județul Timiș, se va finaliza în acest an

Viitorul parc tematic de la Moșnița Nouă, care va reprezenta județul Timiș în miniatură, ar trebui finalizat în acest an, în vară. Cel mai probabil nu se va percepe o taxă de intrare, dar deocamdată nu se știu obiectivele care vor fi prezentate în cadrul acestuia.

Viitorul parc, ce va reprezenta județul Timiș în miniatură, este un obiectiv finanțat din banii Consiliului Județean Timiș, și a fost ales în urma voturilor exprimate de cetățeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Suma alocată inițial proiectului a trebuit suplimentată, spune Alin Nica, președintele CJT.

”Parcul, din centrul comunei (n.r. Moșnița Nouă) este un proiect de bugetare participativă care va fi finalizat anul acesta. Anul trecut am finalizat proiectul tehnic și am și suplimentat suma de de bani, pentru că estimarea inițială a fost mai mică și va fi un un proiect, iată de o altă factură. Nu mai discutăm de infrastructură, discutăm de de partea de agrement în centrul comunei și cred că Moșnița Nouă are nevoie de un astfel de proiect și mă bucur că putem să ne implicăm de la Consiliul Județean în a răspunde nevoilor cetățenilor care s-au manifestat prin buget, programul nostru de bugetare participativă de acum 2 ani”, a spus Nica.

Conform oficialului, obiectivele care vor fi prezentate în miniatură au fost, în mare, stabilite deja prin proiectul tehnic, dar urmează să fie și clar stabilite odată cu amenajarea parcului tematic.

Locația aleasă este centrul comunei periurbane a Timișoarei, va fi accesibilă și celor din oraș, iar, cel mai probabil, nu se va percepe taxă de intrare.

”Parcul este foarte bine situat. Este parcul central din Moșnița Nouă, parcul de vizavi de primărie, chiar în centrul localității comunei. Deci acel parc va fi amenajat cu temă tematică, intrarea va fi la liber, nu vom avea o taxă”, a spus și primarul din Moșnița, Florin Bucur.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

13 minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

19 minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

O oră ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago

Jumătate dintre clienții Rețele Electrice Banat vor avea instalate contoare de energie inteligente

Companiile Rețele Electrice continuă instalarea de contoare inteligente, cu scopul de a le pune la…

2 ore ago

A trecut pe roşu şi l-a costat viaţa!

Accident mortal, pe „zebră”, vineri dimineaţa în jurul orei 6.30. Un bărbat, în vârstă de…

2 ore ago