Economic

Unitățile medicale de stat pot accesa fonduri europene nerambursabile de 200 de milioane de euro

Sistemul medical din zona de vest a României are la dispoziție peste 200 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Sănătate, anunță că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în cadrul acestui program, trei apeluri de proiecte,

Banii pot fi accesați pentru trei tipuri de proiecte: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor implicate în implementarea de programe de screening” – cu un buget total de 140 milioane de euro. Detalii, inclusiv ghidul solicitantului și anexele, aici „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor spitalelor de pediatrie” – cu un buget total de 34 milioane de euro. Detalii, inclusiv ghidul solicitantului și anexele, aici; „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor spitalelor de obstetrică ginecologie” – cu un buget total de 32 milioane de euro. Detalii, inclusiv ghidul solicitantului și anexele, aici.

Apelurile sunt competitive, la nivel național și sunt destinate unităților sanitare publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu. Se vor finanța lucrări de extindere/ construcție/ reabilitare/ modernizare și dotare pentru ambulatoriile unităților sanitare publice.

Valorile eligibile pentru un proiect sunt între 200.001 euro și 4.000.000 euro. Apelurile au ca termen limită de depunere data de 30 aprilie 2024.

„Programul Sănătate reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării sistemului medical din România, iar cele trei apeluri oferă oportunități importante de finanțare, prin care vizăm dezvoltarea infrastructurii și calității serviciilor medicale în unitățile sanitare publice. Sunt încrezător că reprezentanții unităților medicale eligibile din Regiunea Vest vor răspunde pozitiv acestor apeluri și vor contribui, în acest fel, la îmbunătățirea sistemului nostru de sănătate”, a declarat Adrian Mariciuc, director general-adjunct al ADR Vest.

Programul Sănătate (PS) are o alocare totală de 5,88 miliarde de euro și este primul de acest fel aprobat de către serviciile Comisiei Europene în România. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest este Organism Intermediar pentru prioritățile 1, 2, 3, 4 și 7.

Pentru informaţii suplimentare, ADR Vest poate fi contactat la tel. 0256-491.923, e-mail – office@adrvest.ro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago