Primăria Timişoara

Dan Diaconu acuză actuala administrație că a lăsat în paragină proiectul reabilitării fostei Clinici de Dermatologie

Consilierul local liberal Dan Diaconu acuză actuala conducere administrativă a Timișoarei de nepăsare în proiectul de reabilitare a fostei Clinici de Dermatologie, o clădire care ar fi trebuit să devină un centrul cultural. În schimb, clădirea nu a fost reabilitată și a stat și două ierni fără acoperiș, spune Diaconu.

Reabilitarea ar fi trebuit să fie finalizată pentru c aîn 2023 să fie în centrul activităților dedicate Capitalei Culturale.

Centrul Cultural de pe strada Mărășești ce urma să înlocuiască Spitalul de Dermatologie în clădirea superbă de secol XVIII aflată în punctul ZERO al orașului, pentru anul 2023 – Capitala Europeana a Culturii, arata asa cum vedeti in fotografii. Nu doar că nu s-a finalizat pentru 2023, dar a stat două ierni. Desigur nu e unul dintre locurile preferate de filmat ale edililor noștri”, spune Diaconu.

Demersurile pentru ca acest centru să devină realitate au început în 2014 o dată cu identificarea spațiului pentru un nou spital de dermatologie pe strada Ofcea.

În noiembrie 2015 (!) Noul spital de Dermatologie de pe strada Ofcea, construit practic de la zero la standarde de secol XXI, era finalizat. A pornit procesul de expertizare și proiectare a noului centru, apoi licitația de execuție. În luna iunie 2020 s-a dat ordinul de începere: termen de execuție 2 ani(!) – 25.06.2022. În paralel s-a obținut finanțare guvernamentală pentru acest obiectiv. După 2020: Iernile 2021 si 2022 au găsit acest edificiu atât de important pentru istoria și patrimoniul Timișoarei fără acoperiș, producând probabil, stricăciuni uriașe monumentului. Finanțarea guvernamentală s-a pierdut. Anul 2023 a găsit Timișoara fără acest important obiectiv. Astăzi arată așa cum vedeți în poze, cu copăcei crescuți în acoperiș și un dezastru în interior”, spune fostul viceprimar al Timișoarei.

Diaconu revine cu discuția pe tema proiectelor noi pe care administrația actuală nu le-a produs.

Iubirea pentru oraș, din postura de edili, nu se arată prin declarații pe meshuri uriașe violet (culoarea pe care ați găsit de cuviință să o înlocuiți de pe mijloacele de transport în comun) puse cu 9 luni înainte de alegeri, ci tocmai în dedicare pentru a finaliza măcar obiective lăsate în execuție, dacă nu a fost să fie vreun proiect propriu în 3 ani și jumătate”, încheie Diaconu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Tradiţii păstrate! Mândru că mi-s bănăţan, un concurs ce creşte în valoare de la an la an/FOTO

Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara a găzduit sâmbătă, 16 noiembrie, a XI-a ediție a concursului…

4 minute ago

Vă puteți schimba cartea de identitate chiar și în ziua alegerilor

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara a anunțat că va avea program special cu ocazia…

10 minute ago

Timișoara vrea să preia o parte din Calea Urseni, în vederea modernizării

O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…

24 de minute ago

Sunt restricții pe A1, în zona Margina – Traian Vuia

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…

57 de minute ago

Universitatea de Vest a susținut un curs despre diplomație la București

Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…

O oră ago

Cum se va desfășura procesul electoral la alegerile de duminică. În Timiș vor fi 619 secții de vot

Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…

O oră ago