Politica

Dedesubtul susţinerii lui Vasile Dîncu de către PSD Timiş: refuzul de-a apărea în aceeaşi poză cu Maria Grapini

Susţinerea anunţată de PSD Timiş pentru Vasile Dîncu nu este altceva decât o modalitate cât de cât elegantă prin care social-democraţii timişeni îşi anunţă fronda faţă de Maria Grapini. Aceasta din urmă, singurul timişorean membru al Parlamentului European, va ajunge din nou pe listele PSD, fiind impusă de Dan Voiculescu.

Multă lume din zona politică a fost uimită în momentul în care, în urmă cu două zile, în weekend, PSD Timiş, a anunţat, tam-nesam, susţinerea candidaturii lui Vasile Dîncu pentru Parlamentul European. De altfel, PSD Timiş a fost prima filială social-democrată din ţară care şi-a anunţat sprijninul pentru preşedintele Consiliului Naţional al partidului. Demersul celor din PSD Timiş nu este însă rodul unei nemaipomenite simpatii pentru Dîncu. Este, în schimb, maniera prin care social-democraţii timişeni refuză să apară în aceeaşi poză cu Maria Grapini.

„Din punct de vedere al PSD Timiş, Maria Grapini e membră a unui alt partid.  Înţelegerea dintre partide e una, dar propunerea noastră e Vasile Dîncu. Maria Grapini poate să aibă susţinerea Bucureştiului, dar nu şi a noastră”, ne-a declarat unul din liderii PSD Timiş.

Lider PUSL, Maria Grapini a intrat, în urmă cu cinci ani, în Parlamentul European pe lista PSD, fiind impusă atunci lui Liviu Dragnea de Dan Voiculescu. Acum, la Bucureşti, sunt din nou negocieri prin care, folosind măciuca Antena 3, Voiculescu vrea să-şi pună oameni din PUSL, partid pe care-l patronează, în zona eligibilă a listei PSD. Aproape sigur, va prinde un loc eligibil şi Maria Grapini.

Premiata Sputnik şi având un grad de nefavorabilitate foarte ridicat în Timişoara, unde este agreată doar în zonele patriotard-suveraniste de sorginte AUR, Grapini ar trage în jos filiala condusă de Alfred Simonis. Or alegerile europarlamentare înseamnă şi un test pentru organizaţiile judeţene ale PSD. În perspectiva acestei evaluări interne, prin asumarea lui Dîncu, PSD Timiş trimite un semnal ferm şi apăsat: „Nu avem nicio treabă cu Grapini! Candidatul nostru e Dîncu!”

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago