Klaus Vaterland

Durerea din colonul gândirii președintelui Simion

George Simion, președintele unui partid conservator, zice-se de dreapta, făcut pentru oameni simpli, curați și temeinic așezați în tradiție, familiști, duși pe la biserică, am putea spune că este un personaj mult diferit de ce amestecă dumnealui în discursuri. A învățat doctrina de dreapta mai degrabă prin peluzele stadioanelor decât prin școală, rafinat intelectual sigur nu este, iar dacă am fi noi lipsiți de eleganță am putea zice că e mai degrabă un bagabont decât un model de urmat în viață. Dar nu spunem, căci cine suntem noi să îl judecăm pe George Simion? Este președintele unui partid aproape adus la guvernare de un electorat manipulat, cum se întâmplă în mai toată Europa, în interesul sponsorilor ce au interesul să țină deschis acest război hibrid.

George Simion a spus recent, într-un discurs ce s-a vrut a fi magnific, că România ar trebui să fugă de ambele Uniuni aflate la estul și la vestul său. De Uniunea Sovietică a fugit decenii, deși nu cred că Rusia îl deranjează prea tare pe președintele AUR. Iar acum, zice Simion, ar fi cazul să fugă și de „cealaltă Uniune Sovietică”, cea de la Bruxelles. Uniune care, spre deosebire de prima, cea de la Răsărit, ți-a dat mult mai mult decât ți-a luat. Și nu mă refer numai la bani, ci și la civilizație, liberă circulație, mod de viață, chiar dacă pentru asta încearcă să te obișnuiască cu reguli noi, așa cum altădată sasul l-a învățat pe sibian, iar svabul, pe bănățean. 

Acea Uniune Europeană aproape „sovietică” în capul lui George Simion încearcă să ne modifice viețile în multe feluri, astfel că noi nu ne mai putem vedea de ale noastre, așa cum le știm prin satele bunicilor noștri. Dar să vedem ce ar vrea să conserve George Simion când se dă un atât de febril conservator. Tăiatul porcului prin secționarea beregatei, conform tradiției strămoșești, să vezi cum horcăie animalul dându-i sângele prin toate rănile. Cu tot tacâmul de după, măcelăria cu meseriași din sat, babele spălând mațele, punând la fiert măruntaiele și pregătind papricașul sau curechiul pentru bărbații jumătate matoliți până la etapa cârnaților. 

Sincer, și mie mi-e dor de asta, dar mi-e dor din perspectiva vârstei, a revederii cu cei dispăruți, însă, dincolo de asta, asomarea în locul înjunghierii mi se pare că te face oricând un altfel de om, în bine, nu în rău. Pentru ce mai plânge George Simion? Pentru munca pământului făcută după cum o dorea natura când nu erau chimicalele băgate în plante și în tot lanțul de procesare până la carne? Din ce perioadă? Poate interbelică, căci mai apoi agricultura modernă a pompat astfel de substanțe în noi până să ceară chiar Uniunea „Sovietică” cea europeană restricțiile și programe de echilibrare ale terenurilor. 

Carbonul și amprenta lui, da, este o obsesie, și noi știm că George Simion ar vrea să se încălzească cu lemn și cărbune, cel mult gaz metan, nu cu curent solar, eolian sau pe energie nucleară. Alegătorii d-lui Simion duceau pe vremea lui Ceaușescu sticlele la schimb în centre de recoltare. Acum poate că sunt deranjați să facă asta cu ambalajele de plastic sau cu selecția deșeurilor impusă de UE „sovietică”. Ne plângem că imperialiștii europeni ne trimit tiruri cu gunoaie, dar de ale noastre nu ne interesează. Suntem la coada clasamentului la capitolul selectare și închidere a deponeelor neconforme și ilegale, dar asta nu pare să intereseze electoratul d-lui Simion.

Suntem presați să respectăm reguli pentru care ne-am angajat să le respectăm atunci când am aderat la Uniunea Europeană, e adevărat, dar asta ar face oricine când te primește într-un club. Dacă nu faci diferența între cum te „obligă” Uniunea ”Sovietică” Europeană față de cum o făcea originala Uniune Sovietică, cu ani de pușcării pentru oponenții politici, zeci de mii de morți în temnițe, văzând că moștenitorul acelei Uniuni face azi aceleași atrocități, sugrumând fizic orice opoziție și opinie politică contrară, trebuie să fii dus de tot cu pluta ori să o faci cu intenția limpede a manipulării. 

Cum ar mai fi ales George Simion astăzi în alegeri libere parlamentar sau președinte de țară, dacă Uniunea ”Sovietică” Europeană ar organiza scrutinuri cum încă o face originalul URSS? Cum ar protesta George Simion pentru tot ce nu-i convine la Uniunea Europeană prea liberală, cu libertățile sexuale și diferite reglementări LGBTQ, dacă „sovieticii” de la Bruxelles ar trata persoane ca alde Simion așa cum îi tratează Putin pe incomozii Moscovei? Că nu cred că-i place Noviciokul.

George Simion ar protesta oare la fel de aprig și împotriva unor defecte comportamentale despre cum văd unii românii violul sau violența domestică, dreptul bărbatului asupra femeii și alte apucături rupte din patriarhatul feudal? Căci aceste „tradiții” nu mi se par cu nimic mai rezonabile decât altele infierate de ideologii AUR țintind Europa. Apropos, măcar o zi să fie Bruxelles-ul cum zice Simion că este, dictatorial, brutal, să pună un activist pentru libertăți sexuale, din ăla în costum de piele și cu chipiu de șofer de autobuz, să facă o „reeducare” strașnică cu președintele AUR. Dar nu este.

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

2 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

3 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

4 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

9 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

9 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

13 ore ago