Consiliul Judeţean Timiş

Nica acuză de manipulare persoane interesate, asupra anunțului de neeligibilitate pentru un nou loc în Consiliul Național de Integritate

Suspendat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate, după ce a fost acuzat de incompatibilități, Alin Nica merge mai departe în dorința de a reocupa din nou acest post. El a primit numirea din partea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene și spune că informațiile apărute marți, legate de de declararea sa ca neeligibil, de comisia de specialitate din Senat este doar o manipulare. E doar o situație apărută ca urmare a depunerii dosarului la comisie, nicidecum de o… incompatibilitate.

Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat de acest lucru, a spus, miercuri, Nica, după ce marți a apărut informația unei noi probleme în numirea sa la ANI, fiind declarat neeligibil. E doar o problemă administrativă, numirea va avea loc”, spune șeful CJ Timiș.

Să lămurim și această chestiune. Săptămâna trecută a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în format scris, să zicem așa, la distanță, în care s-a discutat propunerea pe care o susține Uniunea pentru această poziție. În final, colegii m-au mandatat pe mine să reprezint interesele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în acest organism de supraveghere a activității ANI. De vineri, de când s-a transmis această hotărâre a UNCJR către Senat, trebuia să încep procedurile de a face dosarul, să iau cazier fiscal, să iau cazier judiciar, să strângă o grămadă de documente, declarație notarială, e o procedură prevăzută de lege, n-am reușit să strâng toate documentele și n-am depus dosarul până luni, la ora 4:30 cât era termenul de depunere. Dar asta nu înseamnă că eu nu, nu voi fi în Consiliul Național de Integritate. Doar că va mai fi o procedură de completare a acestui consiliu ulterior, după ce voi îndeplini toate aceste condiții legale la momentul ședinței. La momentul ședinței comisiei de specialitate a Senatului, toți cei care nu aveau dosarele complete sau nu au fost depuse dosarele acestea cu actele, cu documentele respective au fost considerați neeligibili, adică nu puteau treacă pe această fază”, a declarat, miercuri, Nica.  

Unii vor fi dezamăgiți de situație, aveau interes să promoveze aceste informații mai spune acesta.

E strict o chestie strict procedurală și îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat la acest aspect. Până la urmă, procedura va merge până la capăt și Consiliul Național de Integritate va avea componența maximă stabilită de lege, cu reprezentanții tuturor acelor entități care sunt prevăzute de lege ca făcând parte din Consiliul Național de Integritate. Lucrez la dosar, îl depun și după aceea va fi depus. Va avea loc o nouă ședință a comisiei în care voi fi evident și eu audiat și după aceea propus spre validare în Senat în plenul Senatului”, a încheiat liberalul.

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: alin nicacni

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

8 minute ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

2 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

4 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

4 ore ago