Prefectura Timiş

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat Timișoara/Foto

Timișoara a fost vizitată, joi, de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății în România. Delegația a fost primită, la Prefectura Timiș, de subprefectul Sorin Ionescu.

Scopul întâlnirii a fost identificarea nevoilor și priorităților în domeniul sănătății din județul Timiș. Au fost abordate arii potențiale de viitoare colaborări, cum ar fi: sănătatea copilului și a mamei, programe privind alăptarea nou-născuților, sănătatea mintală pentru tineri și adulți, programe de training în domeniul comunicării dintre medic și pacient, programe de pregătire a personalului care va deservi viitorului centru dedicat tinerilor cu adicții, vaccinarea, programe în domeniul educației și prevenției pentru sănătate în special în mediul rural.

Delegația OMS România a fost condusă de Silvia Gatscher – Manager Programe de Sănătate. La întâlnirea de lucru au participat Camelia Nițu-Frățilă, coordonatorul operațiunii UNHCR pentru județul Timiș și județele limitrofe, managerii spitalelor din județul Timiș, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, Centrului de Tranzit în Regim de Urgență Timișora.

Cu această ocazie, delegația OMS România a efectuat o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – ”Loius Țurcanu” din Timișoara, unde a fost întâmpinată de directorul medical Mihai Gafencu. Cu prilejul vizitei au fost identificate nevoi urmând a fi inițiate programe concrete pentru soluționarea acestora.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago