Sport

Primul transfer al iernii la Banat Girls Comloșu Mare. Echipa timișeană a adus un portar cu meciuri în Elveția și un titlu în SUA

După ce 13 jucătoare au părăsit echipa în această pauză de iarnă, Banat Girls Comloșu Mare își reface lotul. Primul transfer este un portar.

Laura Vogt are 24 de ani și a început fotbalul la Bremgarten, jucând în echipe de băieți la juniori, după care a evoluat trei sezoane la echipa de fete a lui FC Zurich de la grupa U-14 până la cea U-18. La finele sezonului 2015-2016 a devenit campionaă a Elveției la sub 19 ani alături de Grasshopper.

Între 2018 și 2020 a evoluat pentru FC Aarau, după care, pentru alte 3 sezoane a evoluat în Statele Unite ale Americii la Cumberlands Patriots NAIA. Cu această formație, în 2022 a câștigat conferința din care a făcut parte, pentru ca în acest an să repete performanța, dar să devină și campioane naționale ale SUA. Din vara anului trecut a jucat la FC Carolinas, formatie din USL W League.

„Am câștigat un titlu național alături de echipa mea de colegiu în Statele Unite și căutam o echipa cu un nivel rezonabil care să-mi deschidă calea spre cele mai bune ligi din lume, iar această ofertă imi oferă această oportunitate. Am văzut câteva dintre meciurile de anul trecut înainte de a semna pentru a mă familiariza cu fotbalul românesc. Fetele m-au primit bine și au fost de mare ajutor în includerea mea în echipă. Este un dezavantaj că nu cunosc limba, dar voi face tot ce pot să învăț cât mai repede. Abia aștept să înceapă meciurile oficiale și cred că putem face o figură bună în Cupa României”, spune Laura Vogt, noul portar al formației noastre.

Pe lângă activitatea profesională, Laura are un podcast propriu în care discută probleme legate de diferențe întâlnite în fotbalul feminin comparativ cu fotbalul masculin și aspecte mentale în ceea ce privește jocul de fotbal, iar în timpul liber îi place să meargă la sală, să înoate și să se relaxeze în zone montane.

Primul amical al iernii se joacă duminică

Laura Vogt ar putea debuta pentru formația bănăţeană în acest final de săptămână, când va juca un amical impotriva lui Ujpest Budapesta. Partida este programată duminică, de la ora 11:30, la Sântana, în județul Arad.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

28 de minute ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

17 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

20 de ore ago