Politica

Scriitorul Vasile Popovici a constatat “Robulizarea” lui Alin Nica şi prevede un dezastru pentru PNL Timiș

Într-un comentariu extrem de sever la adresa lui Alin Nica, scriitorul şi universitarul Vasile “Bazil” Popovici afirmă că actualul preşedinte al PNL Timiş s-a “robulizat”. El susţine că Nica nu doar că l-a readus în prim-planul scenei pe Nicolae Robu, “om grav compromise” , dar şi “metodele faunei” ce roiește în jurul fostului primar al Timişoarei. De aici verdictul implacabil al scriitorului: PNL Timiş e în zodia dezastrului.

Într-o postare pe contul său de Facebook, cu titlul Robulizarea lui Alin Nica”scriitorul şi universitarul Vasile Popovici face o radiografie foarte caustică a situaţiei din PNL Timiş, după ce mai mulţi membri ai organizaţiei au perturbat ceremonia de inaugurare a portalului digital al Primăriei. De menţionat că Popovici a fost lider şi deputat al Partidului Alianţei Civice (PAC), partid eminamente liberal, care a fuzionat în 1998 cu PNL. De asemenea, a avut o carieră în diplomaţie, fiind, printre altele, ambasador în Portugalia şi Maroc. El începe prin a constata că PNL este partid guvernamental, este și la conducerea Consiliului Județean Timiș, prin Alin Nica, dar și în conducerea Primăriei Timișoara, prin viceprimarul Cosmin Tabără.

“Pe scurt, PNL e prezent la toate nivelurile în administrația locală. Spre surprinderea oamenilor, PNL Timiș condus de Alin Nica se comportă ca un grup para-politic, cu trupe de asalt trimise să perturbe evenimentele protocolare, să urle, să provoace dezordine și jenă. Ce fel de PNL e ăsta?! Ce fel de metode AUR-iste, legionaroide sunt astea?! Domnul Alin Nica este direct răspunzător pentru comportamentul public al membrilor PNL. Este acesta un mod de a acționa politic? Poți fi în același timp și la putere, și huligan?”, afirmă Popovici.

El spune că Alin Nica ar trebui să-și “țină firea înaintea alegerilor locale și să se comporte ca un adult politic”.

“Și, da, pământul îi fuge de sub picioare, primarii îl părăsesc, la conducerea instituțiilor descentralizate din Timiș n-a mai rămas practic nici un penelist. Au rămas însă oameni ca Nasleu și Dan Dinu.  Domnul Nica să nu se mire că, în condiții de huliganism, pierderea de imagine și reculul politic, previzibil, vor fi mari. Acum o săptămână peneliștii au perturbat inaugurarea unei linii de tramvai. Ieri au perturbat ceremonia de inaugurare a portalului digital al Primăriei de lucru cu cetățenii Timișoarei. Cum e posibil așa ceva?! Nimeni nu moare de rușine la PNL Timiș că s-a ajuns la asemenea golăneli, niciodată înregistrate printre adevărații liberali ai orașului în toată istoria lor post-revoluționară?!”, a continuat Popovici.

E de înțeles să protestezi pentru un abuz administrativ, arată universitarul, dar să protestezi fiindcă se inaugurează servicii publice e “aberant și degradant”.

“Domnul Nica l-a readus în prim-planul scenei pe un om grav compromis cum e domnul Nicolae Robu. A aduce însă în Timiș și metodele faunei ce roiește în jurul lui Nicolae Robu e deja mult prea mult. E o pierdere completă a busolei politice. Dacă aceste lucruri continuă, prevăd un dezastru pentru PNL Timiș”, a încheiat Popovici

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

12 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

12 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

12 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

13 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

14 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

16 ore ago