Politica

Surpriza social-democrată de la Dumbrăvița. PNL l-a ”furat”pe fostul primar PSD Victor Malac

PNL primește un sprijin cu totul neașteptat în cursa pentru cucerirea primăriei Dumbrăvița. Scandalul apărut în cadrul filialei locale a PSD i-a adus de partea liberalilor pe fostul primar social-demcrat Victor Malac, respectiv pe consilierul local de la același partid, Daniel Cionca.

În fapt, vorbim despre liderii demiși ai PSD Dumbrăvița, care au fost schimbați odată ce nu au acceptat să li se impună un candidat extern, de către conducerea județeană a partidului. Rămași în afara jocului politic, cei doi au trecut cu susținerea la o altă formațiune, la PNL. Joi, cei doi au anunțat că vor susține acest partid în alegeri și nu candidatul impus acolo de la ”centru”. 

Deocamdată, ei spun că sunt membri PSD și nu doresc să plece din acest partid, neavând niciun motiv să o facă. 

Cei doi social-democrați s-au declarat extrem de nemulțumiți de decizia partidului și din acest motiv au luat decizia de a susține PNL: 

Organizația PSD a organizat o adunare cu membri de partid unde mi-am anunțat intenția de a candida la Primăria Dumbrăvița, am primit în unanimitate voturile apoi au început discuțiile cu președintele (n.r. – Alfred Simonis, președintele PSD Timiș. a spus că nu mă susține nici pe mine și nici pe Daniel Cionca la Primăria Dumbrăvița. De aceea am hotărât cu organizația PSD din Dumbrăvița, care statutar încă mai este valabilă, să susținem candidatura domnului Cristian Rusu (n.r. – PNL) la funcția de primar. Ne dorim ca Primăria Dumbrăvița să revină acolo unde a fost, nu s-a făcut nimic, dumbrăvițenii merită mai mult. Nu vom susține candidatura doamnei (n.r. – Alina Sperlea) care este la alt partid la Primăria Dumbrăvița”, a declarat, joi, Victor Malac, președintele demis al PSD Dumbrăvița, fost primar al comunei. 

E greu de crezut că după acest episod viața celor doi social-democrați să rămână una liniștită în cadrul acestei formațiuni. 

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, spune că prin acțiunile sale a căutat un sprijin cât mai larg pentru propunerea liberală la conducerea primăriei din Dumbrăvița. Iar prima susținere a venit chiar acum.

Noi suntem deschiși la orice susținere venită pentru candidații noștri de la PNL de la PSD sau de la alte formațiuni politice care cred în proiectul nostru. Noi avem candidat și la CJT, avem candidat și la Primăria Timișoara, la toate primăriile din județ. Sigur, peste tot vom candida sub sigla PNL. Asta dacă nu se face o alianță politică electorală la nivel național și se hotărăște poate altfel la nivel național, dar e imposibil acest lucru pentru că nu poți să faci acest lucru în câteva luni până la alegeri, din punct de vedere legal. Așadar, dacă este cazul de susținere a unor candidați PNL, sigur suntem deschiși către aceste susțineri”, a afirmat Alin Nica, liderul liberalilor timișeni. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago