Politica

Violenţă domestică. Preşedintele AUR Timiş, Mihai Negoescu, a avut interdicţie prin sentinţă judecătorească să se apropie de fiica sa minoră

Printr-o decizie a Judecătoriei Timişoara din luna februarie 2023, I.M. Negoescu a obţinut ordin de protecţie faţă de tatăl său, Mihai-Bogdan Negoescu. Acesta din urmă este preşedinte (coordonator) al AUR Timiş, făcând parte şi din Biroul Naţional de Conducere al partidului. Fata minoră a fost asistată în timpul procesului de mama sa, S. Negoescu. Violenţa domestică şi violenţa în general sunt la ordinea zilei în AUR.

Apariţia AUR în politică a însemnat şi etalarea în spaţiul public a unei uriaşe panoplii pline cu personaje extrem de colorate. De la interlopi şi bătăuşi de peluze până la violatori, cu toţii au avut loc în AUR. Şi fiindcă e un partid care susţine “familia tradiţională”, nu au lipsit nici cazuri de violenţă domestică. Extrem de probabil, un astfel de caz a avut loc şi în la vârful AUR Timiş, organizaţie condusă de Mihai Bogdan Negoescu, acesta făcând parte şi din conducerea centrală a partidului. Mihai Negoescu este coordonator al AUR Timiş, termen ce înlocuieşte la AUR titlul de preşedinte, fiindcă în acest partid nu se fac alegeri, toţi liderii fiind numiţi de George Simion.

Poate nu este deloc o întâmplător, tatăl său, Nicolae Negoescu, a fost liderul judeţean al unui alt partid extremist, PRM.

Victima lui Mihai Negoescu nu a fost soţia sa, precum în cele mai multe cazuri, ci fiica minoră. Aceasta a obţinut anul trecut, la Judecătoria Timişoara un ordin de restricţie împotriva tatălui ei, care a avut interzis să se apropie la o distanţa mai mică de 200 de metri de fiică, pe o perioadă de şase luni. În timpul procesului, fiica I.M. Negoescu a fost asistată de mama sa, S. Negoescu. Totodată Mihai Negoescu a fost obligat să achite fiice-i suma de 4.500 de lei.

 “Soluţia pe scurt: Admite în parte cererea formulată având ca obiect ordin de protecţie de victima reclamantă Negoescu (…), asistată de Negoescu S., în contradictoriu cu pârâtul Negoescu Mihai-Bogdan. Obligă pârâtul ca timp de 6 luni, începând cu data de 13.02.2023, să nu se apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de reclamanta victimă Negoescu (…). Obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de locuinţa victimei reclamantă din Mun. Timişoara, str. (…), jud. Timiş şi Com. Dumbrăviţa, str. (…) jud. Timiş, respectiv Colegiul Constantin Diaconovici-Loga situat în Mun. Timişoara, bld. Constantin Diaconovici-Loga, nr. 37, jud. Timiş, timp de 6 luni, începând cu data de 13.02.2023. Interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima reclamantă, pe o perioadă de 6 luni începând cu data de 13.02.2023. Respinge în rest cererea. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune, conform art. 32 alin. 1 din Legea nr. 217/2003. Dispune plata din fondul Ministerului Justiţiei a sumei de 543 lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu desemnat pentru pârât. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamantă a sumei de 4.500 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentate de onorariul avocatului ales acordate parţial. Executorie, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Cu apel în termen de 3 zile de la pronunţare, ce se depune la Judecătoria Timişoara. Pronunţată la data de 13.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia instanţei

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago