Politica

Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL, Alin Nica.

Saga privind nominalizarea candidaţilor alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, dar şi la unele primării de sector, pare să nu se mai termine. Amintim că nici în Timiş lucrurile încă nu sunt decise, neştiindu-se nici acum dacă PSD şi PNL vor avea candidaţi comuni sau separaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. De altfel, potrivit mai multor surse, după ce se “închide” situaţia la Bucureşti se va lua o decizie finală şi în Timiş.

Duminică, premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus la Digi24 că încă nu a fost luată o decizie în privința candidatului la Primăria Capitalei și nu s-a decis încă nici dacă cele două partide vor merge separat sau cu un candidat comun. El a afirmat că această întârziere s-a întâmplat fiindcă PSD și PNL nu au vrut să ia o decizie pripită și au preferat să facă sondaje pentru a desemna un candidat care să fie votat de electoratele ambelor partide. „Prea mult timp s-au făcut coaliții împotriva cuiva. Bucureștiul are un nevoie de proiect administrativ responsabil”, a spus Ciolacu, în condiţiile în care PSD şi PNL exact asta fac, caută un candidat împotriva lui Nicuşor Dan.

El a precizat însă că, după alegerile locale, majoritățile în administrațiile locale vor fi făcute de PSD și PNL, indiferent dacă cele două partide vor avea candidați proprii sau candidați comuni.

De menţionat că în Timiş, relaţiile între PSD şi PNL sunt total îngheţate, Alin Nica acuzându-l pe omologul său social-democrat, Alfred Simonis, de racolarea mai multor primari prin metode mai puţin ortodoxe.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

45 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

O oră ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago