Social

Amenzi cum trebuie pentru cei care îşi bat joc de legislaţia privind organizarea şantierelor

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au acționat în cursul zilei pe șantierul situat pe Strada Locotenent Ovidiu Balea, la amplasamentul Lidl, unde s-a constatat că Societatea Comercială Tatstyl Grup SRL încalcă mai multe reguli.

Constructorul executa lucrări de demolare fără a avea rampă de spălare, instalație de stropire cu apă pentru a împiedica producerea și răspândirea prafului și a depozitat pe amplasamentul șantierului deșeuri din construcții amestecate cu deșeuri periculoase și reciclabile, fără a efectua o sortare pe categorii a acestora în vederea asigurării unui grad înalt de reciclare sau reutilizare.

Ca urmare a acestor constatări, societatea în cauză a fost sancționată cu 3 amenzi, în valoare totală de 65.000 lei, pentru lipsa rampei, ⁠neluarea măsurilor împotriva producerii și răspândirii prafului și depozitare de deșeuri amestecate, dispunându-se totodată reverificarea locației în vederea stabilirii conformării.

Tot în aceste zile, polițiștii locali din cadrul aceluiași serviciu au acționat, ca urmare a sesizărilor de la cetățenii care locuiesc în zonă, pe santierele de pe Strada Zefirului unde s-a semnalat că se ard deșeuri, fumul și mirosul devenind extrem de deranjant. În timpul verificărilor au fost surprinși în flagrant doi angajați ai SC AVG Constech SRL care au ars direct pe sol, pe amplasamentul santierului, deșeuri din ambalaje, resturi ale materialelor de construcții și deșeuri reciclabile. Pentru aspectul constatat societatea comercială a fost sanctionată contravențional cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru nerespectarea OUG 92/2021 mopdificată și completată cu Legea 17/2023 privind regimul deseurilor.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

13 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

18 ore ago