Politica

Dominic Fritz îl ia în serios pe Nicolae Robu pentru a nu ne întoarce la „vremuri în care Primăria Timișoara a fost capturată de clanuri și mafioți”

Nicolae Robu nu este doar “domnul drăguţ şi uşor excentric”, care dă zece goluri, plantează palmieri şi cântă la chitară, ci trebuie luat în serios, afirmă primarul Dominic Fritz, mai ales dacă va fi susţinut de o alianţă PNL-PSD. Dacă fostul primar se va întoarce în primărie, alături de el vor veni şi mafiile care l-au înconjurat, afirmă Fritz.

Dominic Fritz a afirmat, la Radio Timişoara, că nu îi este teamă de principalul său contracandidat la alegerile locale, dar asta nu însemnaă să nu-l ia în serios pe Nicolae Robu.

“Nu-mi este teamă, dar nici nu putem să nu luăm în serios candidatura sa, pentru că domnul Robu, încă o dată, este un pericol pentru Timișoara. Nu este doar un domn drăguț care dă 10 goluri și cântă la chitară și poate e ușor excentric, ci este cineva care în trecut a dovedit că s-a înconjurat cu oameni cu masive probleme penale. Au dat tot felul de terenuri și clădiri la tot felul de mafii mici locale, un om care nu a reușit să se țină de multe, multe promisiuni pe care le-a făcut. Iar în cazul în care este susținut și de PNL și de PSD, adică de cele două partide mari, este un pericol pentru Timișoara și da, mă îngrijorează faptul… că există o posibilitate să ne întoarcem în trecut și să ne întoarcem la vremuri în care Primăria Timișoara a fost capturată de tot felul de mici clanuri și mici mafioți”, a declarat Fritz.

El a exemplificat şi de ce o eventuală întoarcere în trecut ar fi catastrofală pentru Timişoara.

“Dacă vă amintiți, în trecut Timișoara a făcut tot felul de știri, de ridiculizare a orașului pentru că a avut un primar penibil în sensul acesta cu palmierii, cu golurile și așa mai departe. Dar mult mai mult mă refer de fapt la o realitate. În primăria lui Nicolae Robu au lucrat și au fost aduși o serie de oameni care ulterior sau încă au probleme cu legea și toate aceste lucruri sunt în dosare DNA și în rechizitorii și așa mai departe. Adică începând cu un fost consilier personal care este condamnat definitive pentru șantaj, un alt consilier personal care a ajuns cu un concurs trucat director la patrimoniu, unde a vândut locuri de veci, unde a dat contracte pentru șpăgi și așa mai departe. Avem fosta lui șefă de resurse umane care a trucat concursuri în favoarea unor membri  PNL, în favoarea, de exemplu, a acestui fost consilier personal. Și ea este acum condamnată definitiv pentru aceste fapte. Și trebuie să nu putem să nu vedem aceste legături și mai ales că nu putem să nu vedem consecințele pe care acest sistem le are pentru Timișoara”, a continuat Fritz.

El spune că a început să curățe administrația de “personajele foarte, foarte dubioase” care l-au înconjurat pe Robu, iar această muncă trebuie continuată.

“Două treimi din Timișoare îmi spun că Timișoara merge într-o direcție bună și cred că trebuie să continuăm această direcție, trebuie să continuăm să investim în educație și în sănătate, trebuie să continuăm să recuperăm patrimoniul Timișoarei, trebuie să continuăm să reformăm administrația astfel încât să avem o administrație deschisă pentru cetățeni, o administrație atentă la ce se întâmplă în cartiere. Toată această muncă, toată această implicare din partea timișorenilor acum este în pericol pentru că există un proiect de restaurație, să zicem, în care și domnul Robu și grupurile care îl susțin vor din nou să ne întoarcem în trecut”, a spus Fritz.

Ionut Nasleu si Nicolae Robu

Campanie murdară

El se aşteaptă la o campanie electorală foarte agresivă din partea fostului primar.

“Avem un candidat la primărie în persoana fostului primar care a pierdut în 2020, care parcă are o traumă cu această pierdere și care este de patru ani într-o campanie de răzbunare, care vorbește toată ziua doar despre cum vrea el să se răzbune pentru această pierdere și care în acest scop se inclusiv folosește tot felul de atacuri care nu fac cinste spiritului Timișoarei. Vorbește despre grupuri de interese germanu-austriace care ar fi influențat  alegerile trecute. Colaboratorii lui spun că eu sunt o lepră de pui nazist iar fostul primar face publicitate pentru restaurantele acestui colaborator. Un alt fost consilier personal a lui a spus inclusiv că am plătit un milion de euro ca să vină 50 de ambasadori la Timișoara, adică tot felul de teorii ale conspirației. Și este un stil politic pe care Timișoara nu l-a cunoscut până acum cu această agresivitate”, a afirmat primarul

Întrebat de zece dosare penale pe care le-ar avea, potrivit lui Robu, Fritz a răspuns: “Deocamdată singurul dintre noi doi care este trimis în judecată de DNA este domnul Robu, nu sunt eu. Pe el trebuie să-l întrebați de această cifră de 10 dosare, eu nu știu de 10 dosare. Eu de fapt aflu de aceste dosare atunci când sunt clasate. Pentru că știți cum se face un astfel de dosar. Cineva scrie o hârtie, o sesizare la DNA cu o plângere penală, poate să fie chiar și anonimă și atunci automat cine introduce această plângere deschide un dosar și acest dosar primește un număr. Uitați-vă, de exemplu, un alt fost director al domnului Robu (Culiţă Chiş – n-r.), al cărui post l-am desfințat, mi-a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru faptul că nu i-am mai dat sporuri pentru nu știu ce proiecte europene. Un an de zile a durat această cercetare, eu nici nu am mai fost chemat la declarații și acum am primit ordonanța de clasare. Deci în sensul ăsta, poate dacă domnul Robu a făcut 10 plângeri, probabil există10 dosare, de aia știe el așa de bine această cifră.”

Calităţile lui Robu

Răspunzând unei întrebări, Fritz a spus că vede şi unele calităţi la contracandidatul său.

“Bineînțeles că fiecare om are calități. Întrebarea este care dintre aceste calități pot fi puse în slujba  comunității. Eu, de exemplu, știu că este un tată devotat, că este bunic și sunt absolut sigur că este un bunic superb care, adică nu cred că este o persoană incapabilă de a iubi pe cineva și în sensul acesta asta cu siguranță este o calitate. De asemenea, şi nu vreau să sune sarcastic, eu cred și că nu este un om leneș. E cineva totuși care nu doarme 10 ore pe zi și se duce pe la cluburi, dar marea întrebare este pentru ce folosește această energie și din păcate în trecut s-a dovedit în acești 8 ani de primar că nu a folosit energia lui neapărat în folosul orașului”, mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

50 de minute ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

17 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

18 ore ago