Dominic Fritz îl ia în serios pe Nicolae Robu pentru a nu ne întoarce la „vremuri în care Primăria Timișoara a fost capturată de clanuri și mafioți”

Nicolae Robu nu este doar “domnul drăguţ şi uşor excentric”, care dă zece goluri, plantează palmieri şi cântă la chitară, ci trebuie luat în serios, afirmă primarul Dominic Fritz, mai ales dacă va fi susţinut de o alianţă PNL-PSD. Dacă fostul primar se va întoarce în primărie, alături de el vor veni şi mafiile care l-au înconjurat, afirmă Fritz.

Dominic Fritz a afirmat, la Radio Timişoara, că nu îi este teamă de principalul său contracandidat la alegerile locale, dar asta nu însemnaă să nu-l ia în serios pe Nicolae Robu.

“Nu-mi este teamă, dar nici nu putem să nu luăm în serios candidatura sa, pentru că domnul Robu, încă o dată, este un pericol pentru Timișoara. Nu este doar un domn drăguț care dă 10 goluri și cântă la chitară și poate e ușor excentric, ci este cineva care în trecut a dovedit că s-a înconjurat cu oameni cu masive probleme penale. Au dat tot felul de terenuri și clădiri la tot felul de mafii mici locale, un om care nu a reușit să se țină de multe, multe promisiuni pe care le-a făcut. Iar în cazul în care este susținut și de PNL și de PSD, adică de cele două partide mari, este un pericol pentru Timișoara și da, mă îngrijorează faptul… că există o posibilitate să ne întoarcem în trecut și să ne întoarcem la vremuri în care Primăria Timișoara a fost capturată de tot felul de mici clanuri și mici mafioți”, a declarat Fritz.

El a exemplificat şi de ce o eventuală întoarcere în trecut ar fi catastrofală pentru Timişoara.

“Dacă vă amintiți, în trecut Timișoara a făcut tot felul de știri, de ridiculizare a orașului pentru că a avut un primar penibil în sensul acesta cu palmierii, cu golurile și așa mai departe. Dar mult mai mult mă refer de fapt la o realitate. În primăria lui Nicolae Robu au lucrat și au fost aduși o serie de oameni care ulterior sau încă au probleme cu legea și toate aceste lucruri sunt în dosare DNA și în rechizitorii și așa mai departe. Adică începând cu un fost consilier personal care este condamnat definitive pentru șantaj, un alt consilier personal care a ajuns cu un concurs trucat director la patrimoniu, unde a vândut locuri de veci, unde a dat contracte pentru șpăgi și așa mai departe. Avem fosta lui șefă de resurse umane care a trucat concursuri în favoarea unor membri  PNL, în favoarea, de exemplu, a acestui fost consilier personal. Și ea este acum condamnată definitiv pentru aceste fapte. Și trebuie să nu putem să nu vedem aceste legături și mai ales că nu putem să nu vedem consecințele pe care acest sistem le are pentru Timișoara”, a continuat Fritz.

El spune că a început să curățe administrația de “personajele foarte, foarte dubioase” care l-au înconjurat pe Robu, iar această muncă trebuie continuată.

“Două treimi din Timișoare îmi spun că Timișoara merge într-o direcție bună și cred că trebuie să continuăm această direcție, trebuie să continuăm să investim în educație și în sănătate, trebuie să continuăm să recuperăm patrimoniul Timișoarei, trebuie să continuăm să reformăm administrația astfel încât să avem o administrație deschisă pentru cetățeni, o administrație atentă la ce se întâmplă în cartiere. Toată această muncă, toată această implicare din partea timișorenilor acum este în pericol pentru că există un proiect de restaurație, să zicem, în care și domnul Robu și grupurile care îl susțin vor din nou să ne întoarcem în trecut”, a spus Fritz.

Ionut Nasleu si Nicolae Robu

Ionut Nasleu si Nicolae Robu

Campanie murdară

El se aşteaptă la o campanie electorală foarte agresivă din partea fostului primar.

“Avem un candidat la primărie în persoana fostului primar care a pierdut în 2020, care parcă are o traumă cu această pierdere și care este de patru ani într-o campanie de răzbunare, care vorbește toată ziua doar despre cum vrea el să se răzbune pentru această pierdere și care în acest scop se inclusiv folosește tot felul de atacuri care nu fac cinste spiritului Timișoarei. Vorbește despre grupuri de interese germanu-austriace care ar fi influențat  alegerile trecute. Colaboratorii lui spun că eu sunt o lepră de pui nazist iar fostul primar face publicitate pentru restaurantele acestui colaborator. Un alt fost consilier personal a lui a spus inclusiv că am plătit un milion de euro ca să vină 50 de ambasadori la Timișoara, adică tot felul de teorii ale conspirației. Și este un stil politic pe care Timișoara nu l-a cunoscut până acum cu această agresivitate”, a afirmat primarul

Întrebat de zece dosare penale pe care le-ar avea, potrivit lui Robu, Fritz a răspuns: “Deocamdată singurul dintre noi doi care este trimis în judecată de DNA este domnul Robu, nu sunt eu. Pe el trebuie să-l întrebați de această cifră de 10 dosare, eu nu știu de 10 dosare. Eu de fapt aflu de aceste dosare atunci când sunt clasate. Pentru că știți cum se face un astfel de dosar. Cineva scrie o hârtie, o sesizare la DNA cu o plângere penală, poate să fie chiar și anonimă și atunci automat cine introduce această plângere deschide un dosar și acest dosar primește un număr. Uitați-vă, de exemplu, un alt fost director al domnului Robu (Culiţă Chiş – n-r.), al cărui post l-am desfințat, mi-a făcut o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru faptul că nu i-am mai dat sporuri pentru nu știu ce proiecte europene. Un an de zile a durat această cercetare, eu nici nu am mai fost chemat la declarații și acum am primit ordonanța de clasare. Deci în sensul ăsta, poate dacă domnul Robu a făcut 10 plângeri, probabil există10 dosare, de aia știe el așa de bine această cifră.”

Calităţile lui Robu

Răspunzând unei întrebări, Fritz a spus că vede şi unele calităţi la contracandidatul său.

“Bineînțeles că fiecare om are calități. Întrebarea este care dintre aceste calități pot fi puse în slujba  comunității. Eu, de exemplu, știu că este un tată devotat, că este bunic și sunt absolut sigur că este un bunic superb care, adică nu cred că este o persoană incapabilă de a iubi pe cineva și în sensul acesta asta cu siguranță este o calitate. De asemenea, şi nu vreau să sune sarcastic, eu cred și că nu este un om leneș. E cineva totuși care nu doarme 10 ore pe zi și se duce pe la cluburi, dar marea întrebare este pentru ce folosește această energie și din păcate în trecut s-a dovedit în acești 8 ani de primar că nu a folosit energia lui neapărat în folosul orașului”, mai spus Fritz.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Yabadabaradu a spus: (martie 13th, 2024 at 17:40 )

Da, a fost capturata de clanuri si mafioti si acum e capturata de alti mafioti si alte clanuri. Ca simplu cetatean, intram in primaria condusa de robu si se rezolvau / primeam un raspuns la solicitari in 15/30 zile dupa cum prevede legea. Acum, solicitarile/cererile dispar,…nimeni nu stie unde , ce, cum ,de ce dar se stie ca exista un cerc restrans de lingai usr-isti ptr care totul e posbil.
Din pacate e prea putin sustinut Raul Olajos si nu are sansele si resurse adevarate sa castige , dar merita toate voturile, gata cu clanul fritz, gata cu mafiotii lui robu.

TM a spus: (martie 13th, 2024 at 19:21 )

Hopa , a aparut si un suporter “aurar”.Domnule din postare vad ca dumneata ai avut o groaza de solicitari. Domnule cu deviza “ia-le banii” cred ca trebuie sa mergi sa-i cauti in tabara lui Robu.

Radu a spus: (martie 13th, 2024 at 19:55 )

Ha-ha-ha! 😀 Raul Olajos! 😀 Ce glumă…proastă! Căutați pe net despre Miron, Peptan, etc.

daria_nicolae a spus: (martie 13th, 2024 at 21:01 )

Trebuie făcută diferența dintre spusele și gesturile lui Sclavu și cele induse de șmecherii care îl folosesc și profită de firava lui cultură a interacțiunii cu semenii pe tărâmul politicii, de impulsivitatea lui țopească și lipsa lui de stăpânire de sine.
Sclavu trebuie să fie implicat în două tipuri de procese: 1) pentru defăimare, pentru jigniri aduse lui Fritz; 2) pentru chestiuni care zac prin arhivele primăriei și pe care, văd, nimeni nu le dezgroapă. În schimb, lui Fritz i se întind numeroase capcane chiar din primărie și este călcat de Curtea de conturi și de alte instituții balcanice de mumă-ciumă, după caz.
PSD și PNL se dovedesc foarte slabe în lupta politică din moment ce consideră că notorietatea dubioasă și fără îndoială volatilă a personajului le va aduce câștiguri pe termen lung. Și pentru că blochează ascensiunea la candidatură a unor oameni net mai buni (aceeași blestemată de antiselecție care nu-i altceva decât un clar și indubitabil simptom al comunismului !)

Dudu a spus: (martie 14th, 2024 at 09:22 )

Îți poți da seama după narativa pe care o folosește dl. primar în funcție că defapt el n-are ce să vândă d.p.d.v. al realizărilor din mandatul lui și atunci joacă această cartea a clanurilor și mafioților, sperând că alegătorul o să muște momeala.
Dle. primar, îmi pare rău, însă o astfel stagnare n-a văzut orașul ăsta nici când nu a avut bugetul de acum. Să nu mai spun de faptul că nici la sesizări menite să îmbunătățească aspectul zonelor și siguranța și confortul cetățeanului nu se răspunde în 2-3 luni de zile, ce să mai vorbim de termenul de 30 de zile.
Faptul că vă afișați cu astfel de mesaje, nu face decât să-mi provoace și mai multă silă.

Dudu a spus: (martie 14th, 2024 at 09:29 )

Faptul că dl. primar recurge la sintagme „votați-mă pe mine pentru că altfel orașul ajunge pe mâna unor clanuri și mafioți” spune multe despre lipsa realizărilor palpabile pe care le-a avut administrația asta.

Cu toate cifrele prezentate legat de bugetul pe care l-a avut Timișoara în ultimii ani, realitatea din teren arată altceva: un oraș care a stagnat pe foarte multe planuri, proiecte întârziate sau abandonate și o infrastructură care se degradează în fiecare zi pentru că nu sunt luate măsuri.

Mihai a spus: (martie 16th, 2024 at 09:42 )

Numai mafioti viseaza Fritz, bineinteles de genul aluia care a data foc masinii sefului de la piete, cu nasul la psihiatru…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Top