Opinii

Dominic n-ar fi pierdut nimic

Junii din organizația de tineret a PNL sunt și ei la vârsta la care se mai joacă. Pe vremuri făceau măști cu Băsescu și Udrea, plimbându-se pe stradă ca să protesteze împotriva a ceva. Nu sunt convins că au prins și-atunci ideea, dar azi s-au întors cu o tematică mai simplă. Într-o acțiune politică a PNL, câțiva tineri au îmbrăcat tricouri cu „#dominic n-a făcut nimic”. Au fost vizibil jenați de demersul lor și l-au stopat în câteva clipe. Apoi au reluat mesajul mergând la fel îmbrăcați într-un grup prin centrul orașului. Evident că nu se poate spune că „Dominic n-a făcut nimic”, căci doar schimbarea organigramei din Primăria Timișoara e o treabă titanică sabotată de sindicat și nostalgicii liberali din administrația municipală. Și dacă ar fi făcut doar atât, tot nu se poate spune că n-a făcut nimic.

Demersul junilor liberali timișeni a venit în semn de protest pentru refuzul primăriei de a autoriza panotaj electoral cu mesajul care spune că edilul Dominic n-a făcut nimic. Astea sunt frământările lor, dar dacă le-am face procese de intenție sigur am crede despre junii liberali că preocuparea lor era să puncteze în fișa care le validează munca electorală, decât că au avut insomnii despre nedreptatea cu panotajul. Manifestul lor politic poate fi recompensat prin niște sinecuri după ce partidul lor va câștiga alegeri, dar haideți să nu mai murim noi de grija lor, când le avem pe ale noastre.

Pe de altă parte, Dominic Fritz a ratat de data asta ocazia să fie elegant și lejer în lupta cu Nicolae Robu, cu liberalii mici și mijlocii. În loc să lase funcționarii să invoce nu știu care articol și paragraf de lege – care zice că publicitatea n-are voie să prejudicieze respectul pentru demnitatea umană sau să aducă prejudicii imaginii onoarei și demnității vieții particulare – edilul Fritz ar fi putut privi detașat acest fel de a face campanie, rețetă la care a apelat deseori și USR, în acțiuni de imagine desfășurate în Palatul Parlamentului.

Am zis că a ratat șansa să pară relaxat, cu atât mai mult cu cât chiar echipa lui a depășit linia moralei publice când și-a început acțiunea publicitară pe panouri gigant înainte să se dea startul campaniei electorale. Oferind acum ocazia liberalilor să facă bullying electoral de câte ori îi va lovi cheful să afirme că în Timișoara lumea a luptat pentru libertate, dar acum avem dictatură „a la Fritz”. Ba chiar că ei au luptat cu regimul autoritar al lui Ceaușescu, deși vârsta ar fi fost un real impediment.

În primul rând nu cred că primarul dă OK-ul pentru toate cererile adresate administrației. Dar poate că un funcționar n-ar fi îndrăznit să facă așa ceva de capul lui și tot la capii primărie ajungem. Să vedem însă ce-ar fi pierdut Dominic Fritz dacă autoriza cererea liberalilor cu „Dominic n-a făcut nimic”? Dominic n-ar fi pierdut nimic. Mesajul ăsta cu primarul care n-a reușit nimic nu face decât să cheme eventual electoratul liberal la vot, în caz că nu s-a plictisit de așa ceva. Dar tot așa, va chema și alegătorul USR să-și apere preferatul. În rest, pentru cine nu consumă politică sau administrație, un mesaj despre un anume „#dominic” care „n-a făcut nimic” poate fi orice, despre oricine și greu de crezut că va modifica cumva intenția sau pofta de vot.

Dar liberalii sunt chemați să voteze împreună cu PSD un candidat pentru Primăria Timișoara, pe Nicolae Robu. Cum s-a întors lumea cu susul în jos de strigă tinerii liberali pe străzile Timișoarei că la revoluție au luptat pentru libertatea de exprimare, iar acum nu se pot exprima în voia lor pentru a vota cot la cot cu PSD-ul, ca urmare a unei acțiuni administrative a poate celui mai pro-european partid din România! Da, tinerii protestează mereu pentru câștigarea unor drepturi. Și noi am făcut-o, scandând împotriva FSN, FDSN, PDSR sau PSD. Ce s-au mai schimbat lucrurile!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago