Politica

Duelul președinților pe drumuri județene. Călin Dobra îl acuză pe Alin Nica de laude cu proiectul lansat în mandatul său

Cea mai nouă investiție în domeniul infrastructurii rutiere, lansat în lucru de Consiliul Județean Timiș, cel al modernizării drumului județean dintre Șag și Sânmihaiu Român, a devenit subiect de dispută. Precedentul președinte al instituției, Călin Dobra, îl acuză pe actualul, cel care i-a și luat mandatul, Alin Nica, de faptul că nu face nimic și se laudă cu munca altora, în speță exact cu acest drum județean.

Dobra spune că i-a lăsat ”la cheie” proiectul modernizării, în etapa licitației, iar Nica nu a făcut absolut nimic cu acesta, până acum, când, brusc, cu câteva luni înainte de alegeri se laudă cu acest proiect ca și cum ar fi al lui.

”Proiect Călin Dobra! Când nu faci nimic, te lauzi cu munca altora! Exact așa voi scrie, de fiecare dată când cei din conducerea Consiliului Județean Timiș se mai laudă cu câte o ”mare realizare”. Una pregătită ”la cheie” la finalul mandatului meu de președinte al CJT. Interesant e că se apucă de ele cu câteva luni înainte de alegeri. Vorbim acum de modernizarea celor nici 7 kilometri ai drumului Șag – Sânmihaiu Român, parte din Centura Mică a Timișoarei. Am lăsat pe birou licitația finalizată pentru Studiul de Fezabilitate, iar la PATRU ANI distanță, Consiliul Județean se laudă că a reușit marea performanță de a preda amplasamentul constructorului. Știți că puteați face asta în 6 luni!? Normal că știți! În plus, conducerea CJ Timiș susține că acest drum se înscrie în seria mai lungă a proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere din județ inițiate de actuala administrație. O mare minciună!”, a anunțat Dobra.

Alin Nica

Vineri, CJ Timiș anunța, printr-un comunicat de presă că ”drumul județean se înscrie în seria mai lungă a proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere din județ inițiate de Alin Nica și va reprezenta o nouă cale de acces între cele două localități periurbane. Parte din Centura mică a Timișoarei, investiția va determina reducerea traficului din zona de sud a orașului”.

Într-o declarație aferentă predării amplasamentului către constructor, Nica era mai temperat față de acel comunicat și spunea doar despre drum, ca și despre alte proiecte similare, că ”le avem în vedere pentru acest an”.

„Și acest nou drum, la fel ca și celelalte proiecte de modernizare și reabilitare pe care le avem în vedere pentru acest an, vizează creșterea siguranței participanților la trafic și sporirea mobilității de deplasare pentru toți timișenii”, a spus Alin Nica.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

17 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

18 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

18 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

20 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

20 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

21 de ore ago