Sport

Moment istoric pentru SCM Timişoara! Echipa de baschet va juca turneul final al unei competiţii euro-regionale

Baschetbaliștii Timişoarei pleacă luni, 11 martie, către Austria. SCM winsed.swiss Mozzart Bet se deplasează la Kapfenberg, unde are loc turneul final de patru echipe al competiției Alpe Adria Cup.

Alb-violeții au câștigat Grupa A, cu opt victorii și două înfrângeri. Ei vor întâlni în semifinale gazda turneului, Kapfenberg Bulls, ocupanta locului secund în Grupa A, formație cu patru victorii și patru înfrângeri.

„Noi am făcut un pas înainte față de precedentul sezon, când am jucat în sferturile de finală și am fost depășiți de formația care avea să câștige competiția, Dabrowa Gornica, din Polonia. Acum evoluăm în F4, unde se reunesc cele mai bune patru echipe din această competiție. Aparent, gruparea poloneză este favorită și de această dată, dar cred că va fi un turneu cu meciuri tari și interesante”, spune Dragan Petricevic, antrenorul SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.

Semifinala Kapfenberg – Timișoara se joacă marți, 12 martie, la ora 20.30. Prima partidă a zilei va fi MKS Dabrowa Gornica – Redstone Olomoucko (Cehia), de la 17.30.

Adversarul de marți este o echipă de tradiție din Austria. De altfel, Kapfenberg Bulls a participat și la turneul final Ligii Europei Centrale, ediția 2009, turneu găzduit de Timișoara.

„Faptul că echipa din Austria a participat și la acea ediție dovedește că are tradiție. Kapfenberg își construiește mereu un lot foarte bun, care îi permite să ajungă la astfel de turnee finale. În prezent, nici ei, nici noi nu suntem într-o perioadă foarte bună, căci venim după înfrângeri în întrecerile interne. Ceea ce mă interesează acum este cum să reușim până marți să avem un lot cât se poate de solid. Avem numeroase probleme cu accidentările. Asta își pune amprenta nu numai asupra jocurilor, ci și asupra antrenamentelor. În plus, în ultimele două-trei săptămâni suntem pe drumuri, în căutarea spațiului de antrenament”, a mai spus Dragan Petricevic.

Din pricina lucrărilor de la sala Constantin Jude, baschetbaliștii viola s-au antrenat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni la sala Mircea Albu (din cartierul Circumvalațiunii) și chiar la Buziaș.

Jucătorii cu problemele medicale cele mai delicate sunt Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson, dar staff-ul medical face eforturi pentru a-i recupera.

Amintiri europene

Timișoara revine într-un turneu final euro-regional la 14 ani de la precedenta participare și la 15 ani după ce găzduia un astfel de turneu final.

În sezonul 2008/2009, câștiga Grupa A din Liga Europei Centrale, cu patru victorii și două înfrângeri, performanță similară cu calificarea în Final 4, turneu organizat chiar la Timișoara. În semifinale, alb-violeții au învins formația cehă Geofin Novy Jicin, cu 90-87.

În ultimul act, în fața unei săli Constantin Jude arhipline, maghiarii de la Albacomp Szekesfehervar treceau de Timișoara cu 92-66. Bănățenii erau antrenați și la acea vreme de Dragan Petricevic și i-au avut printre principalii marcatori ai finalei pe actualul scouter, Nenad Markovic (15 puncte) și actualul antrenor secund, Milos Pesic (14).

În sezonul 2009/2010, Timișoara se califica din nou în turneul final din Liga Europei Centrale. Atunci a fost înfrângere în semifinale, cu gazda turneului final, U Mobitelco Cluj-Napoca. În acel sezon, echipa de pe Bega urma să câștige Cupa României, la capătul unui turneu final jucat la Sibiu.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

O oră ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

O oră ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

O oră ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

2 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

2 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

3 ore ago