Politica

Nicolae Robu măreşte miza de campanie. A angajat o cunoscută, dar şi foarte costisitoare firmă de consultanţă din Bucureşti, care a sfătuit-o şi pe Viorica Dăncilă

„Băieţii deştepţi” care ţin chingile la care a fost „înhămat” Nicolae Robu în tentativa sa de-a redeveni primar al Timişoarei au pus mână de la mână şi au angajat una dintre cele mai scumpe firme de consultanţă politică din România, Kensigton Communication. Printre altele, firma în cauză a consiliat-o pe Viorica Dăncilă sau Nicuşor Dan, iar potrivit presei centrale şi pe oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc.

Din nou din ciclul Nicolae Robu şi „Hoţul strigă hoţii!”. În timp ce îl acuză pe Dominic Fritz că face mari cheltuieli cu consultanţii politici, fostul primar şi-a angajat una dintre cele mai scumpe firme de consultanţă politică din România, Kensigton Communication. Ca exemplu, nu cu mult timp în urmă, Ionuţ Nasleu, fostul strateg al lui Robu pe chestiuni de geopolitică, un fel de „Guşă de Timişoara”, afirma că Fritz ar fi cheltuit peste un milion de euro doar pentru a da mâna cu nişte ambasadori.

Angajarea firmei bucureştene este însă o dovadă că grupurile de interese din jurul lui Robu, mergând de la afacerişti cu statul, rechini imobiliari sau „pescadori” până la clanuri interlope, sunt dispuse să mărească oricât potul pentru ca fostul primar să se întoarcă la butoane. Iar „păpuşarii” din spatele campaniei sale la conductele de bani ale municipalităţii.

Firma Kensington Communication este deținută de Răzvan Săndulescu cu 60% și Cătălin Dumitru cu 40% şi are o experienţă de peste două decenii în domeniu. „Cei 20 de ani de activitate în domeniu, cu rezultate notabile, de fiecare dată, garantează profesionalismul și seriozitatea noastră”, este descrierea de pe site-ul firmei. Firma are o mai veche colaborare cu PNL, dar în 2019 a consultat-o pe Viorica Dăncilă la alegerile pierdute pentru fotoliul de preşedinte al României. De asemenea, a avut o colaborare fructoasă de această dată cu Nicuşor Dan, în 2020. Actualul primar al Bucureştiului avea atunci însă şi suţinerea PNL, partid care lucra cu Kensigton.

Potrivit presi centrale, în tredut Kensigton a lucrat şi pentru oligarhul fugar Vlad Plahotniuc, Alina Gorghiu sau Elena Udrea.
Una peste alta, este o firmă foarte cunoscută, dar şi foarte costisitoare. Cât va putea să-l strunească pe Robu ca să nu mai zburde cu graţie prin bălăriile „şoşociste” e greu de prevăzut.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

O oră ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

O oră ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

3 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

3 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago