Politica

Pentru Orban, Robu e doar Șoșoacă cu pantaloni: ”S-a certat până și cu stâlpii de suport a electricității”

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, Forța Dreptei și PMP, îl va susține pe Dominic Fritz în cursa acestuia spre un nou mandat de primar al Timișoarei. Vestea a fost anunțată oficial, vineri, de cele trei formațiuni, în prezența lui Ludovic Orban, șeful Forța Dreptei, fostul șef al liberalilor români. El a spus despre principalul contracandidat al lui Fritz, Nicolae Robu, că este ”Șoșoacă cu pantaloni”, și că a uimit când acesta și-a anunțat candidatura, ”după ce s-a certat și cu stâlpii electricității”.

Fritz are susținere atât din partea Forța Dreptei, dar și din partea PMP, la întâlnire fiind prezentă și Ligia Dugulescu, șefa filialei Timiș, cel puțin o parte a membrilor, cunoscut fiind scandalul din cadrul partidului lăsat în urmă de Traian Băsescu.

Orban a analizat candidatura lui Nicolae Robu, fostul său coleg din PNL, despre care spune că s-a schimbat total față de perioada cu Robu – rector UPT, cu care se putea colabora. Pentru Orban, candidatura de față este una „de răzbunare”, pentru că ar fi pierdut în urmă cu patru ani scaunul de primar. 

Când am auzit că Nicolae Robu își dorește să revină la primărie, vă mărturisesc că nu mi-a venit să cred. Dacă oamenii nu te aleg când ai fost primar, când te-ai certat până și cu stâlpii de suport electricității, dacă nu te aleg când ai toată puterea în mână de primar, cum să speri te vor realege după un mandat care, din punctul meu de vedere, este un mandat de succes al domnului Fritz, care sigur că nu se resimte chiar de fiecare timișorean în viața de de zi cu zi, pentru că nu pot să rezolvi chiar toate problemele într-un singur mandat. Mie nu mi-a venit să cred și nu-l recunosc pe Nicolae Robu. În ultimele lui apariții îmi pare că este un fel de Șoșoacă cu pantaloni, dar lucrul care mă deranjează cel mai tare este că vii să spui că tu candidezi în partea PNL, când de fapt candidezi garantat Ciolacu și Simonis. Este expresia unei perfidii maxime.”, a declarat Ludovic Orban, la Timișoara.

Tot ce face Robu este doar o dorință de răzbunare, spune fostul său șef politic de la liberali.

În tot discursul lui nu văd decât dorință de răfuială, de răzbunare, dorință de a se răfui cu toți care au condus la pierderea rușinoasă a mandatului de primar cu o diferență de aproape 20%. Nu poți să construiești numai cu o atitudine vindicativă. Nu poți să construiești dacă nu ai avut măcar un pic de smerenie și un pic de recunoaștere a greșelilor pe care le-ai comis și care te-au condus la situația în care tu ai pierdut în mod rușinos primăria. Din păcate, îmi pare că la Robu nu văd decât o poftă imensă de a reveni la primărie, dar nu pentru a face ceva bun pentru timișoreni.”, a mai spus Orban.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

7 ore ago