Un număr de 12 unități medicale din timiș vor primi sume importante pentru a-și aduce la zi sistemele informatice existente, în vederea digitalizării activității.
Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii digitale, depus anul trecut de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență în parteneriat cu Primăria Timișoara, a primit aprobare pentru finanțare cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această finanțare, de 4,9 milioane de lei, va fi utilizată pentru a implementa un sistem informatic integrat care va gestiona eficient toate activitățile spitalului. Proiectul include achiziția de echipamente hardware, software, aplicații și instruirea personalului. Noile module vor completa și extinde funcționalitățile existente.
Avantajele implementării unui sistem informatic integrat și a dezvoltării infrastructurii digitale sunt furnizarea informațiilor medicale necesare în timp real și creșterea nivelului de satisfacție al pacienților. Un portal medical de interacțiune cu cetățenii le va permite acestora acces la programări și la vizualizarea rezultatelor investigațiilor medicale.
În cadrul proiectului se va realiza și o aplicație mobilă care va oferi posibilitatea accesului mult mai facil la datele medicale ale pacienților. Astfel, personalul medical va putea consulta dosarul medical electronic direct la patul bolnavului.
Prin digitalizare se va reduce și numărul documentelor tipărite la nivelul unității spitalicești și, implicit, ponderea activității administrative în cadrul serviciilor medicale primare oferite pacienților. Nu în ultimul rând, monitorizarea fluxului de lucru și a consumului de materiale sanitare și medicamente va contribui la reducerea costurilor și la creșterea securității și protecției datelor.
Acest proiect va aduce Spitalului Municipal 4.939.000 lei (fără TVA) și va fi implementat în cele 25 de secții clinice, 12 ambulatorii de specialitate, 5 blocuri operatorii, 2 farmacii, 4 laboratoare, dar și în cazul serviciilor non-medicale.
Sumă similară și la Spitalul CFR
Cea mai râvnită unitate medicală din Timișoara în ultimul an, Spitalul CF, primește o sumă similiară pentru același obiectiv. Suma solicitată pentru achiziționarea de echipamente, hardware, software și aplicații informatice, dar și îmbunătățirea rețelelor de comunicații se ridică la peste 4,9 milioane de lei.
Noul sistem care urmează a fi achiziționat va permite realizarea programărilor în sistem digital, o evidență foarte clară a medicamentelor intrate în gestiunea spitalului, dar și pe fiecare secție și pacient, raportări zilnice privind stocurile de medicamente, realizarea fișei electronice a pacientului, păstrarea digitală a istoricului fișelor de consultații și completarea automată a unei rețete conform uneia anterioară pentru bolnavii cronici, ceea ce reduce timpul de așteptare, dar și definirea unor scheme de tratament. Securitatea digitală a sistemului este și ea avută în vedere pentru protecția împotriva accesului neautorizat.
„Avem 1.230 de primari!”. Este argumentul vândut drept imbatabil de Rareş Bogdan şi compania pentru…
Grupul IULIUS, unul dintre cei mai mari dezvoltatori mixed-use de regenerare urbană din România, a…
Proiectul Glovo Academy, organizat de platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de…
Ultimul sondaj CIRA realizat la comanda EVZ arată că în finala alegerilor prezidențiale au șanse…
În vederea așternerii mixturii asfaltice în intersecția str. Constantin Brâncoveanu cu str. Ciprian Porumbescu, din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 15.11.2024, unde se vor executa reparaţii…