Politica

USR și Dreapta Unită nu știu încă pe cine trimit la luptă pentru CJT. Despre un transfer spectaculos, cu Alin Nica, niciun cuvânt

USR și Dominic Fritz nu știu cine va intra în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș. Sâmbătă se va decide, atunci se votează, dar, în acest moment nimeni nu comentează despre o eventuală ”evadare” a lui Alin Nica, șeful PNL Timiș, dat la o parte de partidul său, pentru că a intrat în jocul politic al șefilor politici de la București, care l-au pus pe Alfred Simonis pe postul pe care Nica era ca sigur. ”Evadarea” despre care se discută ar putea avea loc spre Dreapta Unită, pe filiera Forța Dreptei a lui Orban. Până sâmbătă mai e timp…

Nica nu s-a dovedit un partener bun, pe Alfred Simonis îl stimez personal. Sunt cuvintele lui Dominic Fritz, care nu știe cu cine ar colabora mai bine odată ce ”partidul unic”, cum e numită alianța PSD – PNL de către primarul Timișoarei, va decide cine luptă pentru conducerea județului. Nimeni din lumea politică locală nu are curajul să vorbească de o plecare, în masă, alături de mulți membri, primari, consilieri, din PNL Timiș, pentru că ”miticii” au decis că social-democrații și liberalii au decis că sunt cei mai buni prieteni, fac liste comune și în Timiș Simonis îl dă la o parte pe Nica la candidatura pentru funcția de președinte al CJ Timiș. Se discută tot mai intens despre trecerea de partea Dreptei Unite a liberalilor timișeni, prin filiera partidului lui Ludovic Orban. Acum, Nica e la București, alături de numeroși liberali locali, ca să nu permită o asemenea predare la cheie spre PSD. Dacă nu iese nimic… Certitudinea este că votul USR pe candidatul la CJT se dă sâmbătă, deci timp de schimbări politice spectaculoase mai sunt.

Dominic Fritz nu a scos niciun cuvânt despre un asemenea transfer politic de zile mari, ”fentând” subiectul și vorbind despre cine e mai bun și cine nu.

Se pare că nici nu va mai fi această alegere între cei doi. Pentru că Alfred Simonis pare să fie candidatul partidului unic PSD-PNL. Dacă ceea ce se scrie în presă de câteva zile este adevărat, și din informațiile mele este, și doar se trage acum un pic de timp pentru a formaliza executarea domnului Nica din funcția de președinte al Consiliului Județean, ca Alfred Simonis să candideze pentru acest nou partid unic. Eu am spus-o și în trecut și nu este un secret că Alin Nica nu a fost un partener bun pentru mine Dar a fost președintele Partidului Național Liberal. În această funcție l-am respectat, la fel ca și în funcția de președintele Consiliului Județean. Și eu nu cred că este un semn bun pentru democrația noastră ca el acum să fie executat. Nu putem să-l încoronăm acum pe domnul Alfred Simonis, chiar dacă-l stimez personal, nu poate fi încoronat acum regele județului”, a declarat Fritz, joi.

Despre ”flagship”-ul precedentelor alegeri, candidatul de atunci al USR la funcția de președinte al CJT, cel care a fost timp de patru ani vicepreședinte al administrației județene, chiar președinte al filialei USR Timiș până nu s-a retras grațios pentru a-l lăsa pe Dominic Fritz să preia funcția, Cristian Moș, actual la USR… niciun cuvânt. Dar, partidul va scoate un candidat bun, care îl va concura cu succes pe ”regele” Simonis, ne garantează Fritz.

Noi, la USR, avem sâmbătă votul pentru candidatul la consiliul județean, în funcție de rezultat îl vom și anunța, asta după negocieri și agrementul partenerilor. În situația în care nici nu știm cine va candida (n.r. de la alt partid/partide) cu două luni înainte, cred că nu este de mirare, și noi prospectăm scena politică. Vom veni cu un candidat puternic, care va fi o concurență reală pentru Alfred Simonis.”, a încheiat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

3 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

6 ore ago