Politica

USR Timiş atacă: “Timișoara merită un spital modern, dar PNL se opune”

PNL a refuzat să voteze proiectul primarului Dominic Fritz de a construi un nou spital municipal, cu finanțare de la Banca Mondială, iar consilierul PNL Simion Moșiu a votat “NU”, arată USR Timiş, printr-un comuncat dfe presă. Simion Moșiu este și pe lista de consilieri locali ai lui Nicolae Robu, fostul primar. 

 În pofida opoziţiei PNL, primarul Dominic Fritz a reușit să convingă o majoritate a consilierilor că Timișoara merită un spital nou și modern. Proiectul pentru noul spital municipal a trecut cu 15 voturi pentru.

“Consilierii PNL, prin vocea lui Dan Diaconu, s-au opus furibund propunerii primarului Dominic Fritz de a colabora cu Banca Mondială pentru construirea unui nou spital municipal. Acest vot demonstrează că PNL pune campania electorală și opoziția, cu orice preț, față de Dominic Fritz mai presus de interesele timișorenilor. Doar că de data asta prețul este sănătatea oamenilor. PNL s-a opus de fapt șansei Timișoarei de a avea un spital modern, cu 300-400 de paturi, care să ofere servicii medicale de calitate la standarde europene”, se arată în comuncatul USR Timiş.

Spitalul Municipal actual este învechit și necorespunzător și nenumărați timișoreni se plâng, arată cei din USR

Secțiile sunt împrăștiate în 14 locații diferite, ceea ce face dificil accesul pacienților și îngreunează munca medicilor. Clădirile vechi, precum Clinica de Cardiologie ASCAR și cele 2 clădiri ale Clinicii de Obstetrică – Ginecologie, nu au fost concepute ca spații medicale și nu oferă condiții decente pentru pacienți și personal. În plus, primăria plătește chirie din bugetul local pentru clădirile retrocedate.

USR-iştii afirmă că noul spital va aduce numeroase beneficii, fiind o unitate modernă și funcțională, cu circuite medicale eficiente și o creștere a calității serviciilor medicale.

„Sunt extrem de dezamăgită de prestația PNL din Consiliul Local. Timișoara are nevoie urgentă de un nou spital, iar colaborarea cu Banca Mondială este o oportunitate unică de a obține finanțarea necesară. Blocarea acestui proiect ar fi fost un pas înapoi pentru Timișoara și o lipsă de respect pentru cetățenii care merită un sistem medical modern și performant. Din fericire, 15 consilieri locali, printre care și viceprimarul Cosmin Tabără, au înțeles cât de important este acest proiect pentru timișoreni și l-au susținut. PNL și-a folosit încă o dată puterea și voturile pentru a face rău”, a declarat Paula Romocean, lidera consilierilor locali ai USR.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

11 minute ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

31 de minute ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

35 de minute ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

40 de minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

44 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

45 de minute ago