Administratie

Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara

Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte. 

Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat de CNI cu bani de la buget,  respectiv de cel de aprobare a investiției pentru deschiderea noului punct de frontieră de la Beba 

Am vrut să facem această ședință de Guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul Romaniei îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale mari, pe masura contribuției pe care o are la PIB-ul României. “, a spus primul ministru, Marcel Ciolacu. 

În debutul ședinței, Ciolacu a prezentat un proiect care va permite plata pensiilor înainte de Paști. 

Adoptăm Hotărârea de Guvern care ne permite plata pensiilor înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României. Știu ca va fi mult de muncă în ministere, case de pensii, poștă , bănci. Dar, cred că toți  cei implicati care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cat de mult contează acest gest, mai ales inaintea unei asemenea sărbători! “, a mai spus Ciolacu. 

Premierul Ciolacu a mai vorbit și despre Institutul Oncologic de la Timișoara, respectiv despre Secția de Mari Arși de la Spitalul Județean.

”Este un obiectiv foarte important pentru vieţile a zeci de mii de pacienţi (n.r. Institutul Oncologic, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi şi ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă şi centru pentru transplant. Asta după ce deja am aprobat construirea cu tot cu aparatură a Spitalului de Mari Arşi”, a mai spus Ciolacu, în debutul ședinței de guvern.

Alături de el s-a aflat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, care a prezentat proiectele de infrastructură de transport din Timiș, menționând că este vorba despre investiții de zece miliarde de lei.

Mă bucur să fiu cel care anunță veștile bune azi. Am fost emoționat astăzi, e o premiera postdecembristă. Timișoara merita să aibă astfel de evenimente, să aibă cât mai multe investiții. (…) Drumul spre punctul de frontieră va trece la Ministerul transporturilor și va deveni de interes național. Pentru înființarea acestui punct de trecere a frontierei, cu guvernul ungar există un acord. Potrivit documentelor vorbim de terenuri care fac obiectul acestui act normativ, de 18,3 milioane”, a declarat Grindeanu.

Doresc dezvoltarea tuturor regiunilor. Dar, întotdeauna Banatul și Timișoara vor fi în inima mea. Am profitat de prezenta guvernului la Timișoara pentru a prezenta proiectele din Timișoara și Timiș. Fie că vorbim de proiectul centura de sud, ca termen de finalizare, luna iulie e fezabil. Îmi doresc ca în 15 mai sa se depună cât mai multe oferte pentru varianta Vest. Cei care au contestat această licitație au pierdut, dar au reușit sa ne întârzie trei săptămâni. Îmi doresc, am discutat cu cei care fac studiul de fezabilitate pe drumul Timișoara — Moravița, să se termine cât mai repede și să se intre în faza de execuție”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ulterior ședinței de guvern, oficialii se vor deplasa la Hotel Timișoara, unde are loc o întâlnire cu mediul de afaceri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago