Consiliul Judeţean Timiş

CJ Timiș a decis cum se împart banii pentru activități sportive

Comisia de selecție și evaluare constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș a stabilit beneficiarii și proiectele din domeniul activității sportive, care vor fi finanțate din bugetul județului. Cea mai mare parte a cererilor au fost aprobate, câteva nu au întrunit punctajul și condițiile cerute.

Suma totală acordată este de 3,250 milioane de lei, fiind stabilită de CJT pentru susținerea nerambursabilă a inițiativelor sportive. Din această alocare bugetară, 1,8 milioane de lei au fost direcționați către entitățile publice, în timp ce 1,450 milioane de lei au fost rezervați pentru cluburile sportive private.

Un număr de 25 de structuri sportive au aplicat pentru finanțare nerambursabilă din partea Consiliului Județean Timiș. Comisia de selecție și evaluare a fost convocată pentru a analiza proiectele sportive, cu scopul de a distribui finanțarea nerambursabilă din bugetul Consiliului Județean Timiș. S-au înregistrat șase propuneri din partea entităților publice, dintre care patru au fost dedicate programului “Sportul de Performanță” și două pentru “Sportul pentru Toți”.

De cealaltă parte, structurile private au prezentat 19 proiecte, din care 16 au fost considerate eligibile, atingând un scor minim de 60 de puncte, iar trei au fost respinse. Dintre proiectele aprobate, 15 au fost orientate spre “Sportul de Performanță”, iar unul a solicitat sprijin pentru “Sportul pentru Toți”.

Este esențial să susținem mișcarea sportivă la nivelul autorităților locale, motiv pentru care Consiliul Județean Timiș acordă o atenție sporită acestui domeniu. Tinerii au nevoie să fie motivați pentru a se implica în activități sportive, fie că acestea întregesc un mod de viață sănătos, sau contribuie la diferite performanțe care sporesc renumele județului. Vom continua sprijinul pentru structurile sportive,” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Evaluarea a respectat rigorile Ghidului privind finanțarea din fonduri publice a programelor sportive ale entităților publice, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr. 272 din 27 noiembrie 2023, precum și criteriile Ghidului de finanțare nerambursabilă a proiectelor sportive private, stabilit prin Hotărârea nr. 271 din aceeași dată.

Rezultatele evaluării sunt accesibile pe site-ul www.sport.cjtimis.ro , iar perioada pentru depunerea contestațiilor se încheie la data de 22 aprilie 2024.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago