Primăria Timişoara

Un pas mic pentru un proiect mare. Centrul de predare a deșeurilor, care va fi amenajat pe 2,5 hectare are proiectant

Peste două luni, Primăria Timișoara va putea pregăti licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze  Centrul de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Instituția a semnat contractul pentru proiectarea acestui centru, care va prelua 13 tipuri de deșeuri.

Prin contract va fi elaborat studiul de fezabilitate (SF) și proiectul tehnic (PT), totodată se va asigura asistența tehnică pentru înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar pentru municipiul Timișoara. Centrul va funcționa în Calea Șagului, pe o suprafață de 2,5 hectare. Aici vor fi preluate 13 tipuri de deșeuri de la timișorenii care le vor preda prin aport voluntar: deșeuri periculoase, deșeuri textile, deșeuri electrice și electronice mici, obiecte de uz casnic mari, hârtie/carton, plastic, lemn /mobilier, sticlă, anvelope, metal, deșeuri grădină, deșeuri construcții diverse, deșeuri construcții moloz

În plus, aici vor mai funcționa un centru de reutilizare a bunurilor aduse în centru de cetățeni și care pot fi refolosite (de exemplu, piese de mobilier); o platformă cu concasor pentru deșeurile din demolări și construcții; o platformă pentru compostarea deșeurilor vegetale.

Documentația, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, trebuie finalizate de prestator în termen de 60 de zile lucrătoare. Contractul a fost adjudecat de societatea FIP CONSULTING S.R.L. Valoarea totală a achiziției se ridică la 240.000 lei.

Proiectul „Înființarea Centrului integrat de colectare separată prin aport voluntar destinat aglomerării urbane municipiul Timișoara” este finanțat prin PNRR, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Această achiziție este un pas important în procesul de îmbunătățire a infrastructurii de gestionare a deșeurilor din Municipiul Timișoara și reprezintă un angajament al administrației locale în promovarea unui mediu mai curat și durabil în comunitate”, conform celor de la Primăria Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

9 minute ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

4 ore ago