Administratie

Colterm încheie sezonul de iarnă cu stocuri de combustibil și certificate verzi cumpărate

Cu stocuri de combustibili și cu certificatele verzi achitate pentru ambele centrale din Timișoara, așa va incheia Colterm sezonul rece, a anunțat compania de termoficare. 

La 31 martie 2024, situația stocului de gaze este peste așteptări, fiind înmagazinată cantitatea de 30.000 MWh, față de stoc zero, la 31 martie 2023, consumat în totalitate, la care se va adăuga cantitatea de 6.308 MWh contractată pentru înmagazinare în cursul lunii aprilie.

Estimările noastre pentru luna martie au fost pentru un consum de 15.000 MWh din gazul depozitat, însă necesarul a fost cu 2.200 MWh mai mic decât prognozam. Scăderea consumului de gaze naturale, în martie, a fostdeterminată de scăderea parametrilor de furnizare, în condițiile unor temperaturi exterioare mai ridicate decât cele normale ale perioadei. Contractul de achiziție a gazelor naturalepentru consumul curent, aflat în derulare, acoperă întregul an, cu valabilitate până la 31.12.2024”, a anunțat Colterm. Sfârșitul lunii martie și, cât de curând,finalul sezonului de încălzire, va găsi Colterm și cu un stoc de cărbune de 12.853 de tone, ușor mai scăzut față de perioada similară a anului trecut (15.569 tone). Cantitatea de cărbune achiziționată în intervalul iunie2023 – martie 2024 este de 161.870 tone, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior de încălzire, de 7.767 tone. Din cele 169.637 tone cărbune, a fost consumată până la oraactuală cantitatea de 156.784 tone.

Situația e bună și în ceea ce privește certificatele verzi. 

În acest moment avem achiziționate 65.000 certificate de poluare și odată cu încasarea celor 35.000.000 lei din pierderile induse, aferente anului 2022, estimările noastre arată că vom putea conforma în integralitate cele două centrale.   Așa cum aminteam, ne aflăm la finalul sezonului de încălzire și dorim să le mulțumim încă o dată consumatorilor noștri pentru încredere si să-i asigurăm că lucrurile merg spre bine, confortul lor fiind principala noastră preocupare. Totodată, dorim să-i mai informăm că, date fiind temperaturile ridicate din această perioadă, sistăm furnizarea încălzirii”, transmite Cristian Amza, administratorul special al Colterm. 

În funcție dw evoluția vremii și în funcție de situație, se va relua furnizarea căldurii peste noapte sau, dacă este cazul, în situația unei răciri accentuate, și peste zi, la parametri corelați cu temperaturile exterioare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

11 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

12 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

13 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

16 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

17 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

18 ore ago