Politica

Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern

Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională.

Nica nu crede că modul în care întâlnirea a fost anunțată, informal, de către contracandidatul său de la PSD, Alfred Simonis, este unul normal.

“Ședința de Guvern de la Timișoara are nevoie de sală. Deși a fost anunțată informal, contrar uzanțelor protocolare, de către candidatul PSD la județ, printr-un comunicat de presă PSD, le pun la dispoziție Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ din Timișoara.”, transmite Nica.

El spune că, poate, era mai bine ca aceasta să fi avut loc la sediul PSD. Dar, și așa, ședința va beneficia de logistica Palatului Administrativ. Mai mult, membrii Executivului sunt invitați și la Sala Revoluției, unde se dezbate regionalizarea.

“Fiind o întâlnire electorală, mă așteptam să o organizeze la sediul PSD, dar din respect pentru instituția Guvernului României, le ofer un cadru adecvat. Tot joi, în Sala Revoluției, în cadrul aceleiași clădiri, va avea loc o dezbatere despre regionalizare – temă foarte importantă pentru timișeni. Îi invit cu drag la eveniment și pe membrii Guvernului, poate îi ajută să înțeleagă interesele județului Timiș, dincolo de interesele lor electorale”, mai subliniază Nica.

În continuare, el aduce în prim-plan faptul că se va da doar HG de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru stadion, nu și de demolare a celui existent.

“În cadrul ședinței de Guvern se pare că va fi dată hotărârea pentru construirea noului stadion din Timișoara, dar nu și hotărârea de demolare. Care este scuza ridicolă? Că aparatul de specialitate al CJ Timiș nu trimite o solicitare în acest sens. Care este realitatea? Nu se dorește începerea demersurilor de demolare deoarece candidatul PSD se teme că pierde capitalul electoral”, mai menționează Nica.

Disputa asupra sălii e de săptămâna trecută. Nica recunoaște ca această solicitare fusese deja lansată de săptămâna trecută de către prefectul de Timiș, dar spusese că sala e în renovare.

Până la urmă operațiunile ar fi fost oprite și sala va fi folosită.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago