Politica

Dominic Fritz îl provoacă pe Sorin Grindeanu: “Îi recomand să mai vină din când în când la Timișoara și să se dea jos din limuzina lui”

Răspunzând unui atac lansat de Sorin Grindeanu, Dominic Fritz i-a recomandat ministrului Tranporturilor să nu se mai uite aşa mult la televizor, la Bucureşti, ci să vină în Timişoara ca să vorbească cu oamenii. Grindeanu afirmase, printre altele, că Fritz este un primar rupt de realitate care vinde doar poveşti.

În discursul susţinut cu ocazia lansării în competiţia pentru un nou mandat de primar, Dominic Fritz a afirmat că se aşteaptă, în cele două luni rămase până la alegeri, la multe atacuri “unele corecte, cât de cât democratice, legitime, dar multe altele sub centură”. Unul dintre acestea a fost lansat luni seara, la Digi 24 de către primvicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu

“Au început deja, a fost aseară domnul Grindeanu la Digi și a spus că Fritz vinde la Timișoara doar povești care dau bine pe sticlă. Eu îi recomand domnului Grindeanu să nu se mai uite așa de mult la televizor acolo la București, să mai vine din când în când la Timișoara și să se dea jos din limuzina lui. Îi recomand domnului Grindeanu să vorbească… Cu oamenii, de exemplu, în Dâmbovița sau în Lipovei, oameni care acum plătesc facturi mult mai mici pentru că administrația Fritz în sfârșit a reabilitat blocurile lor, în condiţiile în ace unii au depus dosare încă din anul 2005. Nu sunt povești”, a spus Fritz.

El i-a mai indicat lui Grindeanu să vorbească cu oamenii din zonele Bălcescu, Lunei, Cetăţii, dar şi cu copiii din Timişoara.

 “În Bălcescu, vă amintiți, care era defrișat, măcelerit și am readus verdele. În Lunei, pe un teren de peste 5.000 de metri pătrați am creat un parc în urma unui proiect de bugetare participativă. Nu sunt povești. I-aș recomanda dlui Grindeanu să vorbească cu copiii, de exemplu, de la Generală 13, de la Generală 25, unde am construit nu doar corpuri noi, ci și săli de sport pentru ei. Pentru că, din păcate, mult prea puțin copiii au săli de sport. Nu sunt povești. I-aș recomanda dlui Grindeanu să vorbească cu oamenii care stau în Cetății, care, da, au îndurat doi ani de șantier intens, dar care acum pot să meargă la lucru sau la cumpărături din nou cu tramvaiul pe un bulevard reabilitat de la zero. Nu sunt povești”, a mai spus Fritz.

“Ce proiect major a promovat în PNRR domnul Fritz? (…) Așa venim și suntem tineri, frumoși, am înțeles. Dar tocmai de aia vă spuneam că timișorenii s-au săturat de experiențe de tipul ăsta și-și doresc proiecte concrete (…) De povești și de lucruri care dau frumos pe sticlă suntem sătui. Eu ca timișorean, dincolo de politică, sunt sătul. Eu vreau ca orașul meu să meargă înainte. Și nu merge înainte în ritmul ăsta, chiar nu merge înainte”, a spus, printre altele, Sorin Grindeanu, la Digi 24.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

13 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

14 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

16 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

18 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

20 de ore ago