Politica

Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare locală de acum patru ani, cu idei noi, dar și cu analize asupra modului cum a condus orașul principalul său contracandidat, Dominic Fritz, Robu a stat în fața unei săli pline de liberalo – social-democrați care l-au aplaudat din plin.

Aproape o oră le-a vorbit Nicolae Robu celor mai convinși fani ai săi despre cum vede el conducerea orașului pe următorii patru ani, desigur odată cu realegerea sa. Cu plasatul pe post de șef la PNL Timișoara, Cristian Bușoi, pe post de MC, Nicolae Robu a oferit audienței prezente la Iulius City ”Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara”. 

El și-a făcut intrarea în sală în mod triumfal, avându-i în spate pe un alt plasat de la București, Vasile Blaga, trimis să îl înlocuiască pe ”supăratul” Alin Nica la conducerea filialei județene, dar și de Sorin Ionescu, viceprimarul pe care PSD i-l propune primarului liberal. În grup au mai fost Alfred Simonis, șeful PSD Timiș și Marilen Pirtea, parlamentar PNL. Au strâns mâini, au vorbit cu cei din sală și au promis că va fi mai bine.

Credeți-mă, mi-e foarte greu să vă vorbesc. Nu știu dacă voi vedeți cum arată această sală. Sunt câteva mii de oameni. Am mii de cursuri susținute, dar emoția de acum depășește tot ce am trăit până acum.”, și-a început Robu prezentarea, emoționat aproape până la lacrimi.

Devenit acum aliat cu Alfred Simonis, Robu și-a adus aminte cum se certa cu acesta, pentru ca acum să descopere că altul era scopul adversarului său de atunci.

Au trecut zece ani, da, s-a schimbat foarte mult de atunci. Domne mă provoca non-stop, în ședințele de consiliu local și eu, în naivitatea mea, nu realizat că el are o țintă, pe care a mărturisit-o acum. Și mușcam, mă ambalam, reacționam așa cum face omul când pune prea mult suflet și simte că nu e lăsat să facă ce vrea el cu tot sufletul. E mult schimbat, dar vreau să spun că și eu sunt mult schimbat”,  a mai spus fostul primar

El admite că a greșit, dar spune că nu a greșit niciodată față de oraș, ci doar prin reacții la provocări.

”Acea înfrângere din 2020 mi-a căzut foarte bine, credeți-mă. A fost un prilej de analiză lucidă a ceea ce am făcut și mi-am identificat multe greșeli. Greșeli de atitudine, față de oraș nu au greșit cu absolut nimic. Am pus viață din viața mea, dar, ca atitudine, când eram provocat greșeam. (…) Nu mai reacționez, nici măcar când nu sunt respectat, atât de mult m-am înțelepțit”, a spus Nicolae Robu.

Candidatul Robu a vorbit și despre alianța PSD – PNL, sau PNL – PSD, a baleat între cele două sintagme, și a spus că aceasta este o oportunitate, una în care este alături de ”confrații de la PSD”.

”E nevoie de o Românie stabilă. Este o șansă alianța de guvernare PSD – PNL, sau PNL – PSD, am spus din politețe PSD prima dată, pentru că sunteți oaspeții noștri aici, stimați confrați PSD-iști. Este o șansă că ea există, că avem alianța electorală și sunt convins că reușim să asigurăm stabilitate de guvernare la nivel național și o guvernare locală în stabilitate”, a mai spus Nicolae Robu la prezentarea programului său.

În discursul susținut, Robu a cerut celor prezenți să voteze cu această alianță, dar și să convingă cât mai multă lume să îl voteze. De asemenea, a spus că el nu mai vrea să facă politică, ci administrație. În viziunea lui Robu, Timișoara trebuie să devină ”Un loc în care se trăiește bine, în libertate, prosperitate, securitate și calm”.

Tehnic, Robu a vorbit de noi creșe și grădinițe, dar și de reabilitarea celor existente, de parcuri, de achiziția de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fără plata parcării rezidențiale și limitarea impunerii până la ora 17. Desigur, subiectul stadionului nu a lipsit nici din prezentarea sa, la pachet cu un megacomplex destinat academiilor de copii din diferite sporturi, dar și cea a stadionului de atletism, lansat în precedentul mandat. Un ”subprogram” ar urma să fie cel pentru poduri, în timp ce pe drumul are 58 de obiective. Una din viziunile lui Robu include realizarea a șase benzi pe Torontalului, Aradului sau Buziașului și Calea Șagului. O altă idee promovată într-un mandat precedent, cel al dublării peste calea ferată spre Săcălaz. O altă idee lansată de Robu e cea a Casei Muzicii. Adică o serie de săli de repetiții si spectacole, amenajate în pasajul subteran din fața Operei, în locul în care proiectul de regenerare urbană pentru centrul Timișoarei era prevăzută o cu totul altă viziune.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago