Nicolae Robu și-a prezentat viziunea cu care vrea să redevină primar la Timișoara

Sâmbătă a fost rândul fostului primar, Nicolae Robu, acum reprezentantul a două partide, PNL și PSD, să își prezinte viziunea cu care vrea să obțină un al treilea mandat de primar al Timișoarei. Cu multe proiecte pe care le dorea în precedentele mandate, cu unele ”reparații” prin care să se revină la modul de guvernare locală de acum patru ani, cu idei noi, dar și cu analize asupra modului cum a condus orașul principalul său contracandidat, Dominic Fritz, Robu a stat în fața unei săli pline de liberalo – social-democrați care l-au aplaudat din plin.

Aproape o oră le-a vorbit Nicolae Robu celor mai convinși fani ai săi despre cum vede el conducerea orașului pe următorii patru ani, desigur odată cu realegerea sa. Cu plasatul pe post de șef la PNL Timișoara, Cristian Bușoi, pe post de MC, Nicolae Robu a oferit audienței prezente la Iulius City ”Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara”. 

El și-a făcut intrarea în sală în mod triumfal, avându-i în spate pe un alt plasat de la București, Vasile Blaga, trimis să îl înlocuiască pe ”supăratul” Alin Nica la conducerea filialei județene, dar și de Sorin Ionescu, viceprimarul pe care PSD i-l propune primarului liberal. În grup au mai fost Alfred Simonis, șeful PSD Timiș și Marilen Pirtea, parlamentar PNL. Au strâns mâini, au vorbit cu cei din sală și au promis că va fi mai bine.

Credeți-mă, mi-e foarte greu să vă vorbesc. Nu știu dacă voi vedeți cum arată această sală. Sunt câteva mii de oameni. Am mii de cursuri susținute, dar emoția de acum depășește tot ce am trăit până acum.”, și-a început Robu prezentarea, emoționat aproape până la lacrimi.

Devenit acum aliat cu Alfred Simonis, Robu și-a adus aminte cum se certa cu acesta, pentru ca acum să descopere că altul era scopul adversarului său de atunci.

Au trecut zece ani, da, s-a schimbat foarte mult de atunci. Domne mă provoca non-stop, în ședințele de consiliu local și eu, în naivitatea mea, nu realizat că el are o țintă, pe care a mărturisit-o acum. Și mușcam, mă ambalam, reacționam așa cum face omul când pune prea mult suflet și simte că nu e lăsat să facă ce vrea el cu tot sufletul. E mult schimbat, dar vreau să spun că și eu sunt mult schimbat”,  a mai spus fostul primar

El admite că a greșit, dar spune că nu a greșit niciodată față de oraș, ci doar prin reacții la provocări.

”Acea înfrângere din 2020 mi-a căzut foarte bine, credeți-mă. A fost un prilej de analiză lucidă a ceea ce am făcut și mi-am identificat multe greșeli. Greșeli de atitudine, față de oraș nu au greșit cu absolut nimic. Am pus viață din viața mea, dar, ca atitudine, când eram provocat greșeam. (…) Nu mai reacționez, nici măcar când nu sunt respectat, atât de mult m-am înțelepțit”, a spus Nicolae Robu.

Candidatul Robu a vorbit și despre alianța PSD – PNL, sau PNL – PSD, a baleat între cele două sintagme, și a spus că aceasta este o oportunitate, una în care este alături de ”confrații de la PSD”.

”E nevoie de o Românie stabilă. Este o șansă alianța de guvernare PSD – PNL, sau PNL – PSD, am spus din politețe PSD prima dată, pentru că sunteți oaspeții noștri aici, stimați confrați PSD-iști. Este o șansă că ea există, că avem alianța electorală și sunt convins că reușim să asigurăm stabilitate de guvernare la nivel național și o guvernare locală în stabilitate”, a mai spus Nicolae Robu la prezentarea programului său.

În discursul susținut, Robu a cerut celor prezenți să voteze cu această alianță, dar și să convingă cât mai multă lume să îl voteze. De asemenea, a spus că el nu mai vrea să facă politică, ci administrație. În viziunea lui Robu, Timișoara trebuie să devină ”Un loc în care se trăiește bine, în libertate, prosperitate, securitate și calm”.

Tehnic, Robu a vorbit de noi creșe și grădinițe, dar și de reabilitarea celor existente, de parcuri, de achiziția de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fără plata parcării rezidențiale și limitarea impunerii până la ora 17. Desigur, subiectul stadionului nu a lipsit nici din prezentarea sa, la pachet cu un megacomplex destinat academiilor de copii din diferite sporturi, dar și cea a stadionului de atletism, lansat în precedentul mandat. Un ”subprogram” ar urma să fie cel pentru poduri, în timp ce pe drumul are 58 de obiective. Una din viziunile lui Robu include realizarea a șase benzi pe Torontalului, Aradului sau Buziașului și Calea Șagului. O altă idee promovată într-un mandat precedent, cel al dublării peste calea ferată spre Săcălaz. O altă idee lansată de Robu e cea a Casei Muzicii. Adică o serie de săli de repetiții si spectacole, amenajate în pasajul subteran din fața Operei, în locul în care proiectul de regenerare urbană pentru centrul Timișoarei era prevăzută o cu totul altă viziune.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 14:04 )

Doar pentru scăderea taxelor locale care sunt momentan cele mai mari din țară și readucerea sistemului Timpark în matca sa mertă votat, restul fiind bonus.

niculita ioana a spus: (aprilie 20th, 2024 at 14:05 )

Senilul sef al PSD Timis. Imediat sub camatarul Freddy.

Reos a spus: (aprilie 20th, 2024 at 14:05 )

Este mult schimbat asta-i ca și cu lupul care își schimbă blana dar năravul ba,mă întreb dacă omul ăsta chiar crede că sunt toți căzuți în cap?

Xxx a spus: (aprilie 20th, 2024 at 17:21 )

6(șase ?! ) benzi pe Aradului, Sagului, Torontalului, Buziașului .. , adică, radem toți copacii de pe margine, ca altfel nu e loc, ev mai darimam vreo două blocuri, nu ? Trotuare, evident nu avem nevoie, doar circulă toți cu mașina. Asta e dezvoltarea în forță varianta nouă ?

Gheorghe a spus: (aprilie 20th, 2024 at 18:31 )

Robu a inhalat prea multă vopsea de păr

Marius a spus: (aprilie 20th, 2024 at 18:52 )

Nu s-a schimbat de loc, aceleași proiecte megalomanice. Reduce taxe și răstoarnă orașul cu fundul în sus. Face creșe, grădinițe, parcuri, benzi auto nenumărate, tot ce n-a facut in 2 mandate, dar reduce banii care vin la buget.
Speră că îi dă Freddy și PSD-ul.
Speranțe deșarte, vor da în județ, la primarii lor. Un nou mandat Robu ar fii un eșec total pentru oraș.

George a spus: (aprilie 20th, 2024 at 19:03 )

@ daniele, „De la începutul anului 2024, toate dările către stat vor crește cu 13,8%, marcând astfel cea mai mare majorare a taxelor din ultimii ani. Autoritățile locale din întreaga țară au decis să indexeze taxele și impozitele în funcție de rata inflației din 2022, contribuind astfel la această majorare substanțială”. Cam înțelegi tu ce spune legea?. A, că unele consilii locale nu au majorat impozitele cu indicele de inflație e o altă mâncare de pește. Poate alte orașe n-au fost lăsate în așa gaură financiară. Da, Oradea a majorat impozitele cu doar 7%, pentru că l-au avut pe Bolojan primar, nu pe robu.

Ramos a spus: (aprilie 20th, 2024 at 19:44 )

De sala polivalenta care a inceput-o acum 14 ani si ramasa neterminata nu o zis nimic ??? De echipa AC Recas in care a bagat o gramada de bani si ii desfiintata tot nimic ?…

leo di taio a spus: (aprilie 20th, 2024 at 19:52 )

MINCIUNILE acestui individ le-am auzit in 2012, in 2016,atunci erau tot viziuni.NU a făcut mai nimic din ce a promis. Fire conflictuală,a fost o alegere greșită ptr. postul de primar.

fbsnzmzm a spus: (aprilie 20th, 2024 at 19:54 )

stai linistit ca nu te mai voteaza nimeni, in toata tara inclusiv in Bucuresti se va vota contra hotiilor, va iesi psd la judet si fritake la Timisoara….surprize nu cred ca se vor mai anunta din pacate, alegem macar ceva sa nu ciordelas chiar asa pe fata si prins cu paril vopsit si candidat dinou

Cetatean onest a spus: (aprilie 20th, 2024 at 22:39 )

Oare avem memorie scurta? Robu este JUDECAT IN DOUA DOSARE IN CALITATE DE INCULPAT!
Oare nu intereseaza pe nimeni? PSD parca nu sustinea candidati care sunt trimisi in judecata? Sau au schimbat macazul? PNL are in statut sa nu permita sa candideze persoane trimise in judecata! Blaga si Orban au demisionat din toate functiile cand numai au fost chemati la DNA. Suntem atat de ipocriti si ne facem ca nu stim? Cetatenii Timisoarei nu uita si vor taxa asemenea nesemtire. Păcat de timpul pierdut din nou. Oare chiar nu exista oameni curati care sa ne reprezinte?

Bunica a spus: (aprilie 21st, 2024 at 09:31 )

Robu inculpat, viitor puscarias si vrea din nou primar. O nebunie totala. Trebuie sa vina Kovesi sa faca curatenie. Inculpatul Robu vrea sa mai fure inca odata. Trebuie legi care sa interzica odata inculpat sa poata fi ales. Curios ca presa timisoreana tace! PSD si pnl tac si ele se fac ca nu vad si sustin un INCULPAT !Aici se vede ca bani fac de fapt presa.

Nelu a spus: (aprilie 21st, 2024 at 10:30 )

du-te si tu si confratii tai pesedisti! Senilule!

Cetățean X. a spus: (aprilie 21st, 2024 at 11:14 )

Cum ajung aranjori feudali ca Blaga să capete atâta influență? Cum ajunge unul cu atâtea pete ca Robu să fie prezentat drept salvator? Cum poate un oraș universitar ca Timișoara să înghită așa ceva? Unde mama dracului e gândirea critică? Cum poate o populație care a cunoscut deja de 3 ani scăderea nivelului de trai să accepte niște mafioți care prezintă planuri optimiste, în timp ce toate prognozele sunt groaznice? Când chiar ei fac parte dintr-un guvern care a planificat crșteri de taxe în 2025? Mergeți pe stradă și întrebați oamenii și vedeți câți dintre ei cred că 2025 va fi mai bun decât 2024 ori 2026 mai bun decât 2025.
Cu Fritz, cu ne-Fritz, Timișoara nu trebuie să uite că este totuși un oraș cu năzuințe spre valorile occidentale, nu cele ale nepotismului delapidator blagian nici ale scornelilor unui impostor vopsit. Dacă ne lăsăm legănați de poveștile (nici măcar coerente) ale unei găști care nu vede viitorul, ci banii publici, înseamnă pur și simplu că ne sinucidem.

Torontalian a spus: (aprilie 21st, 2024 at 15:01 )

Care-i fundamentarea unei măsuri de lărgire a Căii Aradului și Căii Torontalului? Că degeaba lărgești intrările dacă străzile auto din interiorul orașului tot nu pot lărgite. Există o idee de continuitate pe 6 benzi pentru traversarea orașului de la nord la sud și invers? El nu știe că există deja câteva intersecții cu 6 benzi? Specialiștii în urbanism, cei în optimizarea traficului au trecut așa pe lângă o idee atât de simplă și genială? Ce impact ar avea o astfel de soluție? Mutarea cozilor de automobile de la intrarea în oraș către mijlocul orașului? Lichidarea și așa puținor petece de verdeață? Câte zeci de secunde ar scuti din așteptare, în medie, un șofer?
Astfel de promisiuni, parcă făcute în transă mistică de conexiune directă cu Zalmoxis, sunt un simptom cât se poate de clar al disprețului față de locuitorii orașului și al orbirii sub iluzia puterii.

Jack a spus: (aprilie 21st, 2024 at 16:05 )

Voi vota Robu ca sa scapam de Fritz. In rest voi vota Aur pe linie

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de la Tomnatic, pentru a folosi acțiunea în scop electoral. Au încercat forțarea unei comisii, special pentru a putea prezenta public o reușită a actualului mandat, spune Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat. E un proiect inițiat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Voleiul bănăţean la nivel de junioare, în plin avânt

CSS Bega Timişoara şi-a calificat toate echipele de fete la turneele finale naţionale, iar la ultima competiţie de gen, Lugojul a luat medalie. Voleiul este un sport de mare succes în această parte de ţară şi la junioare, şi la senioare. Zilele trecute, Craiova a fost gazda turneului final al Campionatului Național U13 la volei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Voleiul bănăţean la nivel de junioare, în plin avânt
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Absolvenții de liceu și studii superioare pot beneficia de sprijin din partea AJOFM Timiș

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş oferă servicii de specialitate abolvenților care se înregistrează în termen de 60 de zile de la absolvire, la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă, din raza de domiciliu, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă. Absolvenții de liceu promoția 2024 se pot prezenta pentru înregistrarea ca...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Absolvenții de liceu și studii superioare pot beneficia de sprijin din partea AJOFM Timiș
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş oferă servicii de specialitate abolvenților care se înregistrează în termen de 60 de zile de la absolvire, la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă, din raza de domiciliu, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă. Absolvenții de liceu promoția 2024 se pot prezenta pentru înregistrarea ca...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Absolvenții de liceu și studii superioare pot beneficia de sprijin din partea AJOFM Timiș
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a publicat, marți dimineața pe contul său de Facebook, o serie de imagini primite de la o familie din Timișoara, care arată cum aceasta este terorizată de vecinii cu care este nevoită să trăiască de 20 de ani. Edilul-șef vorbește despre un ”clan imobiliar”, dar, mai ales, de faptul că autoritățile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O familie din Timișoara, terorizată de 20 de ani. Primarul Fritz cere intervenția instituțiilor statului/VIDEO
PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de la Tomnatic, pentru a folosi acțiunea în scop electoral. Au încercat forțarea unei comisii, special pentru a putea prezenta public o reușită a actualului mandat, spune Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat. E un proiect inițiat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal
Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza evenimentul „Baroque4Tech”, parte a proiectului „Baroque Reloaded”. Evenimentul va aduce în prim-plan un spectacol grandios organizat în jurul a trei elemente distincte: inaugurarea noului sistem de iluminat al Palatului Baroc, organizarea unei expoziții multimedia și un concert cu valențe multisenzoriale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech
Unul dintre cele mai tranzitate drumuri județene din Timiș ar putea primi o importantă finanțare din bani europeni, în vederea reabilității. Vorbim despre DJ 691, care leagă Timișoara de județul Arad, prin Dumbrăvița, nodul de urcare pe A1 de la Giarmata, până la Mașloc și Alioș. Instituția a depus o cerere de finanțare pentru proiectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș cere 126 de milioane de lei, pe Programul Regional Vest, pentru drumul județean spre Mașloc
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003, lansând proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei interculturale a Județului Timiș 2024-2026. Aceasta este realizată în cadrul proiectului „EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei”, cod 101038215. Strategia pornește de la un set de probleme, nevoi și elemente...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județului Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani
„Domnul profesor” Mirel Albon a venit în urmă cu trei ani cu gândul de a duce Politehnica Timişoara în Liga Campionilor. Doar că „domnia sa” a reuşit să piardă sezonul trecut campionatul în ultima etapă, iar în actualul campionat a irosit un avantaj enorm pentru ca gruparea viola să înregistreze 9 înfrângeri la rând şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Albon vorbea de Liga Campionilor, dar duce echipa în Liga 2. Fetele de la Politehnica se vor restarta în eşalonul secund
Top