Sport

Salvarea se amână… Dumbrăvița a fost învinsă la Dej

CSC Dumbrăvița a pierdut cu 2-0 meciul disputat astăzi, pe terenul Unirii Dej, în etapa a 3-a din play-out-ul Ligii a II-a. Deși alb-verzii își puteau asigura menținerea în eșalonul secund cu cel puțin o remiză, suspansul se va prelungi, măcar cu o săptămână, în privința îndeplinirii obiectivului.

Prima repriză a fost destul de săracă în ocazii clare, astfel că primul episod notabil a fost cel din minutul 15, la accidentarea nefericită a lui Gladun, care s-a ciocnit în propriul careu cu Toroc, ieșit pe respingere. Echipa oaspete a avut mai mult inițiativa și și-a creat câteva oportunități de a deschide scorul. În minutul 27, nou-intratul Sofran a tras de la 25 de metri, balonul a fost deviat și a trecut puțin pe lângă vinclu. Apoi, în minutul 31, Paulevici a reluat din lateral, pe lângă poartă. Dejenii au replicat în minutul 45, la o degajare greșită a lui Toroc, pe centru, când Adrian Pop a încercat un șut de la 30 de metri, însă pe lângă țintă.

Repriza secundă a început cu o ocazie mare în contul Dumbrăviței. În minutul 47, Nortey a reluat din lateral stânga, puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Apoi, în minutul 53, la un corner de pe partea dreaptă, bătut la bara a doua, Paulevici a reluat cu capul, dar Moroz a respins spectaculos de la vinclu.

Oarecum contrar cursului jocului, a venit penalty-ul din care gazdele au deschis scorul. În minutul 63, la un corner de pe stânga bătut la prima bară, Zurbagiu a comis henț, iar centralul a indicat punctul cu var. Albert Hofman a executat lovitura de pedeapsă și și-a adus echipa în avantaj.

Replica alb-verzilor n-a întârziat foarte mult. După un șut expediat peste poartă de Salhi, în minutul 68, a venit dubla ocazie mare din minutul 69. Paulevici a nimerit transversala, balonul a revenit în teren, iar Horcea a reluat din nou spre poartă, dar Moroz a respins în corner.

Dumbrăvița a presat mai mult și a forțat egalarea, însă în loc de 1-1 s-a făcut 2-0. În minutul 90, pe un contraatac, Manole a ratat inițial șutul dar a rămas în posesie și a întors pentru același Albert Hofman, care a realizat „dubla” cu un șut pe jos, din lateral dreapta, la colțul lung.

S-a încheiat 2-0, un rezultat care o menține în cărți pe Unirea Dej, cel puțin teoretic. În etapa viitoare, formația noastră va sta, în vreme ce ardelenii joacă în deplasare la Metaloglobus București. Și tot formația din Capitală va fi viitoarea adversară a Dumbrăviței, peste două săptămâni, pe arena „Ștefan Dobay”.

Unirea Dej (antrenor Dragoș Militaru): Moroz – Stancovici, Kereki (cpt.), Chira, D. Roș (46, Șuteu) – Militaru (60, Manole), Ciuciulete (79, Telcean), Ad. Pop – Hofman, Fulga (60, Golda), Bîrnoi (65, D. Pop)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun (18, Sofran) – Băluțoiu (74, Sima), Martinov, Horcea (74, Gavra), Salhi, Ghinescu – Nortey (74, Olaru), Paulevici (85, Jorz)

La finalul meciului de astăzi, antrenorul Cosmin Stan a declarat următoarele: „Meciul s-a terminat de minute bune și tot dau din cap, pentru că nu-mi vine să cred cum am putut să pierdem azi. Aveam meciul complet în control, gazdele nu erau periculoase prin absolut nimic și facem niște greșeli copilărești. În prima repriză, nu ne-au costat, dar după pauză, a venit greșeala aceasta copilărească de la penalty, care ne-a costat foarte mult. Un penalty făcut gratuit de noi. La pauză chiar le spuneam că am scăpat cu bine după acele greșeli prostești din finalul primei reprize, de la degajările lui Toroc pe centru. Am zis că trebuie să fim atenți, să nu se mai repete. Dar uite că, din păcate, am greșit din nou. Am avut ocaziile noastre, mai ales după golul lor de 1-0 am ratat vreo trei ocazii rarissime. Dar la cum se juca, meciul curgea clar spre un 0-0, cu gazdele resemnate, care nu erau periculoase cu aproape nimic. Am avut meciul în control, dar dintr-o prostie l-am pierdut. Mare păcat, pentru că puteam termina campionatul astăzi… În loc să rezolvăm noi astăzi situația menținerii noastre, sperăm să o rezolve alții pentru noi săptămâna viitoare! Așa suntem noi, din păcate…”.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

2 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

3 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

3 ore ago

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

5 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

6 ore ago