Politica

Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe

Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare.

Am luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de Guvern pentru demolarea arenei din Timișoara. Pentru acuratețea informației și pentru că adevărul trebuie spus, facem câteva precizări importante. Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș”, spune Simonis.

De asemenea, liderul PSD mai spune că demolarea stadionului nu e dependentă de realizarea proiectului, care aparține celor de la CNI.

Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica. 

Un alt lucru pe care nu îl știe Alin Nica este că, după ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, Compania Națională de Investiții demarează procedura de licitație a proiectării și execuției, aceasta nefiind condiționată de demolarea bazei. Singura obligație a Consiliului Județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare”, mai anunță Simonis.

Nica este rău intenționat, spune social-democratul.

Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că mă acuzați pe mine și Guvernul pentru că nu s-a dat o HG pe care nu ați solicitat-o încă arată cât sunteți de rău intenționat. Nu ne mai mirăm că nu s-a realizat vreun mare proiect la Consiliul Județean Timiș atâta timp cât nu știți nici măcar să demarați o investiție de anvergură”, încheie Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișoara e promovată ca și destinație turistică la Berlin

Primarul Dominic Fritz merge din nou la Berlin să încerce să atragă turiști noi spre…

40 de secunde ago

Zona Cetate e cea mai căutată pentru închirierea unei locuințe. Timișoara, cele mai mici chirii

Timișoara este cel mai accesibil mare oraș din România, atunci când vine vorba despre sumele…

8 minute ago

Mircea Geoană continuă să ocupe primul loc în topul încrederii în liderii politici. Sondaj INSCOP

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024,  Mircea…

26 de minute ago

Reabilitarea Domului Romano-Catolic din Piața Unirii a ajuns la sfârșit

Complexul proiect de reabilitare a Domului Romano-Catolic a fost oficial finalizat. Proiectul, finanțat prin intermediul…

O oră ago

Profesorul Ion V. Ionescu a murit. Doliu în fotbalul timişean

Prof. Ion V. Ionescu, legendarul antrenor de fotbal, împlinise 88 de ani la 2 mai.…

2 ore ago

Fără Blaga şi Buşoi! Primarii liberali se revoltă împotriva actualei conduceri interimare a PNL Timiş

Primarii PNL din Timiş au avut o nouă întâlnire, de această dată fiind invitaţi edili…

4 ore ago