Politica

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții.

Nu au fost prieteni când unul era primar și unul consilier local. Dar acum sunt în coaliție și promit să colaboreze. Nicolae Robu spune că acum nu trebuie să se mai întâmple ca și în trecut, când formațiuni politice diferite se sabotau una pe alta.

”Am încrederea profundă că vom reuși cu înțelepciune să facem mult bine orașului nostru, județului nostru, pentru că această coerență, este o condiție care din păcate s-a dovedit sine qua non, deși nu asta este normalitatea, cu mai multă înțelepciune s-ar fi putut și aici face lucruri mai multe decât s-au făcut, chiar de pe poziții politice diferite. Am devenit primar în 2012, în vremea USL când era la putere USL, dar a durat puțin, după care am fost eu în opoziție, iar când am avut prim ministru pe președintele meu (Ludovic Orban – n.r.), a fost mai rău decât în opoziție”, a spus Robu.

Ne vom sprijini reciproc, cu domnul Simonis, spune Robu.

”Eu nu mai vreau să fac politică și spuneam și repet că nu mă crede nimeni, nu mai vreau să fac politică, ci să fiu un simplu membru al Partidului Național Liberal, pentru că ăsta e crezul meu și vreau să mă dedic administrației. Şi n-o să mă poată schimba nimeni. Sunt convins că ne vom sprijini reciproc cu domnul Alfred Simonis și sunt convins că la guvernare o să fie tot Alianța PNL – PSD. Și prin urmare, cu toții vom vrea să lăsăm ceva în urma noastră, pentru că nu contează nimic decât ceea ce ai lăsat în urmă. Câteodată nu-i apreciat sau nu-i apreciat în timp real, dar într-o bună zi tot se apreciază ce lasă fiecare după el. Într-o anumită etapă am greșit cu toții. Eu am recunoscut, având timp să mă analizez. După ce am pierdut alegerile din 2020, am conștientizat, am făcut multe greșeli și că a fost o prostie să mă las angrenat în disputele în care am fost implicat”, a declarat, joi, Nicolae Robu.

La fel, Alfred Simonis promite să se înțeleagă cu fostul său adversar politic.

”Deși sunt proiectat ca fiind un tip conflictual, pentru că am avut un singur conflict în Parlament cu un om care m-a jignit în ultimul hal, nu e adevărat. Nu sunt un tip conflictual și am coabitat cu toți primarii din județul Timiș, chiar și cu cei care nu voiau să conlucreze cu mine, plecând de la Timișoara până la ultimul cel mai mic sat din județul Timiș. Provocarea mea și a domnului Robu nu trebuie să fie cum să ne înțelegem noi, ci cum vom face împreună să menținem atenția Guvernului sporită pe județul Timiș și cum vom face ca după fiecare investiție obținută să obținem alta. Pentru că numai așa putem să reducem decalajele față de județe mai mici, cu bugete mai mici”, a spus și Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

18 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

20 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago