Politica

UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere alianței electorale încheiate la nivelul municipiului Timișoara și nu se referă la lista de candidați la consiliul județean, unde organizația noastră va depune propria listă de candidați, transmit cei de la UDMR.

Decizia de a-l susține pe Alfred Simonis a fost luată de conducerea județeană a formațiunii politice. Aceasta spune că la Timișoara comunitatea maghiară e în ată situație decât cea din județ. E o decizie pragmatică, anunță partidul.

În baza deciziei conducerii județene a organizației UDMR Timiș, la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizația îl va susține pe Alfred Simonis pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Comunitatea maghiară se află în situații diferite în Timișoara față de restul județului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările. La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul și acordul dintre părți, finalizate prin asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean”, a anunțat UDMR Timiș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

14 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

16 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

18 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

20 de ore ago