Administratie

De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei

Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră și astfel să fie eliminate punctele periculoase, unde au fost până acum accidente rutiere și unde există în continuare riscuri mari de producere a accidentelor, a anunțat DRDP Timișoara.

Conform datelor IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai centurii Municipiului Timișoara, au fost 20 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora au decedat trei persoane, nouă persoane au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor. Printre cauzele generatoare ale accidentelor s-a evidențiat depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare. Acest sector de drum este considerat cu risc rutier din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe doar 12,6 km.

Amplasarea parapetului începe dinspre comuna Dumbrăvița spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci, și va continua pe toată centura în funcție de mobilizarea antreprenorului contractat pentru această lucrare de siguranță a circulației. Prin proiectul de așternere a covorului asfaltic, realizat în vara anului 2023, s-a aplicat marcajul linie dublă continuă, fiind lăsat spațiu pentru amplasarea ulterioară a parapetului de beton.

Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației, fiind dirijat de piloți de trafic.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

2 minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

32 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

18 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

18 ore ago